15 april 2016 
4 min. leestijd

HOTSPOT: 'Gezondigen' bij SNCKBR!

HOTSPOT: 'Gezondigen' bij SNCKBR!
Sinds 11 februari kent De Pijp een nieuwe hotspot. Bij SNCKBR op de Van Woustraat, kan je verantwoord snacken. Bitterballen, frikandellen, pizza’s en frietjes op het menu en zelfs een automatiek: een echte snackbar, maar dan net even anders. Dina en ik komen iets voor zes uur ’s avonds binnen met licht knorrende maagjes: kom maar op met dat eten! Het is nog rustig in de zaak en we worden hartelijk ontvangen door de bedrijfsleider en het personeel. Het concept wordt uitgelegd: bij SNCKBR kan je terecht voor de perfecte balans. Het is niet super gezond, maar ook zeker niet iets om je schuldig over te voelen. Je zult er geen kilo's van aankomen (als je je in kunt houden met al die heerlijkheden, tenminste) maar het is ook geen 'dieet' voedsel. Genieten op een bewuste manier. Mensen die normaal gesproken heel strikt zijn met hun voeding, kunnen hier even een beetje zondigen en voor de ongezonde snackkonten is dit de plek om wat bewuster te eten: de perfecte middenweg.

muur

Soms heb je gewoon zin in bitterballen

SNCKBR begrijpt dat jij soms gewoon zin hebt in een broodje frikadel, bitterballen, frietjes en pizza. Deze staan dan ook allemaal op de kaart, maar dan gemaakt van voedzame ingrediënten. In de keuken van SNCKBR vind je geen frituur of geraffineerde suikers. Ook zijn er verschillende vegetarische, veganistische, glutenvrije en koolhydraatarme opties: voor ieder wat wils. Ook staat er op de kaart bij ieder gerecht hoeveel calorieën deze ongeveer bevatten, door middel van categorieën (0-250, 250-500 en 500-750 calorieën), waardoor je een idee hebt van hoe gek je het kan, en wil maken. SNCKBR vindt duurzaamheid belangrijk en dat zie je ook terug in het interieur, dat helemaal gemaakt van natuurlijke materialen, en in de vele groene planten aan de muren en lampen. inrichting Je kan bij SNCKBR terecht voor een gebalanceerd ontbijt, lunch, diner of borrel van acht uur ’s ochtends tot één uur ’s nachts doordeweeks en tot drie uur ’s nachts in het weekend. Dina en ik gingen voor een drie-gangen diner. Het eerste wat opviel was het ontzettend vriendelijke personeel. Ondanks dat het elke dag stampvol zit bij SNCKBR, besteden ze veel aandacht aan de klant en proberen ze de kaart zo goed mogelijk uit te leggen, zodat de klant geen verkeerde verwachtingen heeft van bepaalde gerechten; doen ze goed! kaart

Voorgerecht

Als voorgerecht kun je voor verschillende salades, soepjes of iets meer vullende guilty pleasures gaan. Het was zo ontzettend lastig om te kiezen, daarom besloten Dina en ik allebei andere gerechten te nemen en alles te delen. We gingen voor de Pink Lady (salade met gemarineerde zalm, rettich, mosterdzaad, radijs en choggia biet) en de Big Fat Gipsy (salade met lamswosrt, baba ganoush, linzen, harissa, bulgur, geroosterde courgette, koriander en bladselderij peterselie). YUM! Het was inderdaad net zo lekker als het eruit zag. De twee perfect opgemaakte borden bleven net lang genoeg perfect voor een foto, waarna we schaamteloos aan vielen. De Pink Lady was vooral zacht van smaak. De Big Fat Gipsy was een ware smaaksensatie met een pittige bite. Laat die tweede ronde maar komen!voorgerecht

Hoofdgerecht

We kozen één guilty pleasure: een broodje frikadel, gemaakt van kip, zoete aardappel, havermout, huisgemaakte skinny mayonaise, ketchup en rode ui. Daarnaast de courgetti met olijfolie, Parmezaanse kaas, pesto en cashewnoten en on the side geroosterde knolraap met zoetzure pompoen en basilicum. Opnieuw een zeer goede keuze! Het broodje frikadel smaakt écht naar een frikadel, waar ik persoonlijk best wel van stond te kijken. De andere gerechten waren ook goed uitgebalanceerd qua smaak en hoeveelheid. Na dit hoofdgerecht waren we al goed gevuld, maar een toetje kan er altijd bij! hoofdgerecht

Toetje

Als toetje hadden we de Pumpkin Ginger Crême Brûlée en Profesor Grunschnabel Ijs (smaak met verse aardbei, Madame Jeanette en Habanero chilipepers). De crême brûlée was hier de duidelijke winnaar: niet te zoet en niet te flauw en met heerlijke pompoenstukjes als topping. Het ijs had een verrassende smaakcombinatie: aardbei met pittige pepers en was ook zeker niet verkeerd! Bommetje vol, maar voldaan rolden we als kroppen sla naar huis. Zouden we hier nog eens terugkomen? Ja! Zouden we deze hotspot aanraden aan anderen? Absoluut! Enjoy! toetje

Waar?

Van Woustraat 34-36, 1073LM Amsterdam Het is niet mogelijk om bij SNCKBR te reserveren, maar kom gewoon langs en ze zullen je met alle liefde helpen en een fijne ervaring bezorgen! Deze zomer wordt een tweede vestiging geopend op Kinkerstraat 106-108, Amsterdam.
Sandra
Door

Sandra

op 17 Apr 2016

Wat een leuk concept!

Reactie plaatsen