Hot chocolate smoothie

Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral eenvoudig en snel klaar zijn. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze keer een recept voor een warme chocolade smoothie, lekker om die kou te bestrijden. 
Een warme smoothie? Ja, dat kan! Nu de laatste maanden van de winter aanbreken, kunnen we wel een kleine oppepper gebruiken. Deze warme chocolademelk smoothie is niet alleen super lekker, maar het kan ook nog eens dienen als een volwaardig ontbijt. Omdat we geen zin hebben om eerder op te staan, is het heel fijn dat deze smoothie makkelijk te maken is. Je hoeft alleen maar melk in een pannetje op te warmen en pure chocolade erdoorheen te doen, terwijl je alle overige ingrediënten in een blender gooit en mixt. Vind je het opwarmen van de melk te veel werk; dan kun je smoothie ook gewoon opwarmen in de magnetron.
Dit warme drankje is een echt powerontbijt. De avocado, havermout en dadels voorzien je van een berg energie en je kan je handen opwarmen aan het warme glas voordat die je koude buitenlucht weer in moet. Het liefst drink ik hem voor de houtkachel, met een kleedje erbij…
Deze warme chocolademelk is goed voor twee kleine glazen of één groot glas.

What do you need

 • Melk – 300 ml
 • Pure chocolade met 92% cacao – 25 gram
 • Avocado – 1 kleine
 • Medjool dadels – 2
 • Havermout – 40 gram
 • Rauw cacao poeder – 1 eetlepel

 Make & Shake

 1. Warm de melk op in een steelpan.
 2. Als de melk warm is, voeg je de pure chocolade in kleine stukjes eraan toe en meng je het door de melk, laat de melk niet koken.
 3. Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil, doe dit in de blender.
 4. Ontpit de dadels, snijd ze in vieren en doe ze bij de avocado.
 5. Doe ook het cacaopoeder en de havermout in de blender.
 6. Voeg de warme melk eraan toe en mix het tot een glad en romig geheel.
 7. Schenk de smoothie direct in. Hij is het lekkerst als je hem drinkt met een dik rietje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *