Oke, Snickers.. Die hebben denk ik geen introductie nodig. In 1 woord: GEWELDIG! Alleen een beetje jammer dat ze boordevol met niet zulke gezonde ingrediënten zitten. Hoe fijn zou het zijn gezondere homemade Snickers te kunnen maken met pure ingrediënten?! En deze versie is ook nog eens heel simpel klaar te maken. Ik denk dat mijn vriend dit zelfs zou kunnen!
Ze zien er daarnaast ook echt supermooi uit, best kerst waardig dacht ik zo. Leuk om als onderdeel van een grand dessert te serveren met het kerstdiner of als snack overdag bij de warme chocomel. Deze bites zijn glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers en lactose vrij. Geen reden te bedenken om ze niet te maken dus 😉 Ga snel aan de slag en probeer ze niet allemaal zelf op te eten! Voor dit recept heb ik me laten inspireren door een recept op Pinterest. Enjoy!
What you need
Heel belangrijk is een krachtige keukenmachine. Klein bakblikje of rechthoekige schaal. Ik heb een schaaltje van 17×12 gebruikt. Plastic folie voor in het blik.
Crispy choco bodem
- Gesmolten kokosolie – 100 gram
- Zoetmaker (bijvoorbeeld agave siroop, ahorn siroop of maple syrup) – 30 gram
- Rauwe cacao poeder – 10 gram
- Zout – snuf
Nougat laag
- Gesmolten kokosolie – 80 gram
- Amandelmeel – 80 gram
- Zoetmaker (bijvoorbeeld agave siroop of ahorn siroop) – 60 gram
- Plantaardige melk (bijvoorbeeld biologische sojamelk) – 30 milliliter
- Zout – snuf
Pinda caramel topping
- Pinda’s in halve stukjes – 40 gram
- Medjoul dadels (ontpit) – 8 stuks
- Water – 15 milliliter
- Biologische pindakaas (zonder suiker) – 2 theelepels
- Vanille extract – 1theelepel
Make, Shake & Bake
Bodem
Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en laat draaien totdat er een chocolade mengsel ontstaat wat je in het blik kan gieten. Schenk dit in een vorm die bedekt is met plasticfolie. Doe dit 10 min in de vriezer totdat het wat harder is.
Nougat laag
Doe alle ingrediënten voor de nougat laag in de keukenmachine en laat draaien totdat er een mooie egale laag ontstaat zoals op de foto. Giet dit over de chocolade laag. Laat dit minimaal 1 uur in de vriezer staan.
Pinda caramel topping
Meng alle ingrediënten behalve de pinda’s met de keukenmachine. Dit plakkerige mengsel verdeel je over de nougat laag. Druk de pinda’s erin. En zet dit minstens een uur in de vriezer. Snijd ze in blokjes of reepjes.
Tip: Je kunt de reepjes het best in de vriezer bewaren. Ze worden niet heel hard en je kunt ze eigenlijk bijna meteen opeten vanuit de vriezer.
Bron: oatmealwithafork.com
Thanks for sharing Dewi! Ziet er hemels lekker uit ☺
Hi Ilse, graag gedaan!! Zag dit zo vaak voorbij komen en vond dit altijd zo lekker! Heb op pinterest en internet afgezocht naar het lekkerste recept om mijn eigen te maken 🙂 Niet helemaal zelf bedacht helaas! xx
Geeft toch niets Dewi. Welk recept is tegenwoordig nog wel uniek en niet al bedachten door een ander? Ziet er echter heerlijk uit!!
Dit recept komt van een andere site… :/
http://www.oatmealwithafork.com/2013/09/30/healthy-fun-size-snickers-bars-vegan-grain-free/
Hi Sanne! Ja klopt helemaal, hij is ook niet zelf bedacht! Maar wel heeeel lekker om te maken! x
Dat moet je er dan wel bij vermelden? Lijkt me wel zo eerlijk!
Yep, stond ook inderdaad misschien niet duidelijk genoeg dat het geen eigen recept was. Gaan we aanpassen! En jouw link staat hier nu ook bij, helemaal goed thanks! Heb je ze weleens gemaakt? Lekker he!
Wauw dat ziet er lekker uit!
Ja zijn ze ook 🙂
Hi Dewi, klopt je site healthybaking.nl nog? Ik kom op een schoenensite… gr. Carolien