Homemade aardbeienkwark met havervlokken

Zeg maar dag tegen de kant en klare aardbeienkwark van de supermarkt, want na dit recept van Voedzaam & Snel wil je niets anders meer! Dit recept is super makkelijk, ontzettend lekker en een stuk gezonder. Het aardbeienseizoen is weer van start gegaan en dit is hét perfecte, zomerse ontbijtje om je dag mee te beginnen.

Aardbeien staan denk ik bij iedereen wel bovenaan als het om favo fruitsoorten gaat, bij ons in ieder geval wel! Aardbeien bevatten relatief weinig suiker en veel vezels. Voeg wat walnoten en havermout aan de kwark toe en je hebt een heerlijke start van je dag!

What you need (1 portie)

  • Volle kwark – 250 gram
  • Aardbeien – 100 gram
  • Havermout – 40 gram
  • Walnoten – 30 gram

Make & Shake

  1. Was de aardbeien en snijd de kroontjes van de aardbeien.
  2. Blend in een blender de kwark, aardbeien, havermout en walnoten. Bewaar wat aardbeien voor de topping.
  3. Doe de aardbeienkwark in een schaaltje.
  4. Snijd voor de topping de overgebleven aardbeien in stukjes en verdeel deze over de kwark.
  5. Strooi als finishing touch nog wat havervlokken over de kwark.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *