Het ideale zomerdrankje: zo maak je je eigen margarita!

Het is weer lekker weer in Nederland en dit betekent tijd om een aantal middagen op het terras door te brengen. Maar hoe fijn is het als je in je eigen tuin kan genieten van je zelfgemaakte Margarita? Wij hebben drie recepten voor je gescoord die je moet proberen! Hieronder zijn de recepten te vinden voor een classic Margarita, een spicy èn een zoete variant.

Voetjes omhoog en een lekkere cocktail in je hand, wat wil je nog meer met dit zonnige weer? Deze margarita varianten zijn binnen een handomdraai te maken en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Een ideale uitweg voor aankomende zomer!

What you need (1 margarita)

  • Tequila – 60 ml
  • Versgeperste sinaasappelsap – 60 ml
  • Limoensap – 30 ml
  • Agave – 2 theelepels
  • IJsblokjes
  • Sinaasappel schijfjes of limoen partjes voor de garnering
  • Zeezout voor het rand van het glas

Make & Shake

  1. Pers een halve sinaasappel en doe de sap in een kom.
  2. Doop de rand van het glas in het sap van de sinaasappel tot deze helemaal bedekt is.
  3. Leg op een bordje een kleine hoeveelheid zeezout en doop de rand van het glas hierin.
  4. Doe de tequila, limoensap, sinaasappelsap, agave en ijs in een shaker en mix dit tot het volledig gemengd is.
  5. Giet het mengsel in een glas en voeg hier ijsblokjes aan toe tot het glas goed gevuld is.
  6. Garneer je drankje met een schijfje sinaasappel of partjes limoen.

Geen zin of tijd om alles af te meten? Dan kun je het ook op deze (simpelere) manier doen:

  1. Doe een grote shot tequila in een glas.
  2. Voeg hier een halve geperste limoen aan toe.
  3. Pers de helft van een grote sinaasappel en voeg deze toe.
  4. Voeg de agave toe.
  5. Mix dit bij elkaar in een kom.
  6. Voeg als laatste ijs toe, en genieten maar!

Tip: Voeg een scheut of twee spa rood toe om wat meer bubbels in je cocktail te krijgen.

Spice it up!

Rand van het glas: zeezout gemixt met chilipoeder
Garnering: jalapeño
In de margarita: druk vijf plakjes jalapeño plat in het glas voordat je de cocktail toevoegt

Add a little sweetness:

Rand van het glas: kokosnoot suiker
Garnering: aardbeien
In de margarita: druk drie aardbeien plat in het glas voordat je de cocktail toevoegt

Bron recept: Greatist.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *