14 november 2016 
1 min. leestijd

Havermout met rood fruit

Havermout met rood fruit
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Inspiratie nodig voor je ontbijt? Deze havermout combinatie met rood fruit is perfect voor de (vroege) ochtend. 's Ochtends wil je vaak niet al te veel tijd besteden aan je ontbijt. Je hebt honger en het liefst knip je in je vingers en staat het op tafel. Helaas hebben we nog steeds geen feetjes die in een oogwenk ons ontbijt op magische wijze voor ons neerzetten, dus moeten we het doen met recepten die zowel snel als makkelijk zijn. Zo één als deze dus! Zelf heb ik soms echt geen idee waar ik mee wil ontbijten. Elke dag yoghurt gaat nogal vervelen en ik heb niet altijd zin in een smoothie. Niet iedereen is even groot fan van havermout, maar dat word je vast wel als je deze combinatie ziet! Lekker easy en dankzij het rode fruit ook met een zoete twist. Kom maar door met dat ontbijt! Wil jij onze ochtenden wat leuker maken? Deel dan je heerlijke ontbijt met ons via #FGRecept. Daar kun je ons namelijk altijd blij mee maken.

What you need (2 porties)

  • Ingevroren rood fruit - 100 gram (bijvoorbeeld aardbeien en bessen)
  • Havermout - 110 gram
  • Halfvolle melk - 600 ml
  • Cacao - 1 flinke theelepel

Make & bake

  1. Doe de havermout en de melk samen in een pan.
  2. Zet het vuur zo laag mogelijk en zet de timer op tien minuten. Let er wel op dat je regelmatig blijft roeren!
  3. Doe hier direct de cacao en het bevroren fruit bij. Pas op dat het niet aanbrandt: blijf af en toe roeren.
  4. Kookt de havermout zachtjes en is het ingedikt? Dan is je ontbijt klaar! Pas wel op, want het kan nogal heet zijn.
Reactie plaatsen