25 november 2015 
1 min. leestijd

Hartige vega herfstmuffins

Hartige vega herfstmuffins
Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Vandaag een recept voor hartige, herfst muffins. Handig als snack on the go! Een muffin die je kan eten als ontbijt, lunch én tussendoortje? Yes please! Doordat er geen vlees maar een vleesvervanger wordt gebruikt, valt deze muffin niet zo zwaar op de maag. En voor de lunch kan je er gerust twee eten! Het onderstaande recept is voor vier muffins dus je kunt ze ook uitdelen of bewaren voor de volgende dag. Maar, net vers uit de oven zijn ze wel het aller-lekkerste natuurlijk!

WHAT DO YOU NEED?

100 gram Tivall gegrilde stukjes 150 gram broccoli roosjes 100 gram havermout 100 ml melk 2 eieren 20 gram geraspte jonge kaas 20 gram roomboter 2 theelepels bakpoeder Mespuntje peper Snufje zout ½ eetlepels kaneel 1 theelepel gemalen kruidnagel

MAKE, SHAKE & BAKE

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vermaal de havermout in een keukenmachine (of gebruik havermoutmeel).
  3. Doe het havermoutmeel in een ruime kom en voeg hier het zout, de peper, de kruiden, de melk, het bakpoeder en de twee eieren aan toe.
  4. Smelt de roomboter en voeg toe. Meng alles met een garde tot een glad beslag.
  5. Snijd de broccoli en de gegrilde stukjes in kleine stukjes, voeg toe aan het beslag en schep door elkaar.
  6. Vet een muffinvorm in, of gebruik een siliconen muffinvorm, en verdeel het beslag over vier muffinvormpjes.
  7. Druk het beslag goed aan, er mag een kop op zitten.
  8. Plaats de muffins in de oven voor dertig minuten, laat ze afkoelen op een rooster. Enjoy!
Reactie plaatsen