Haringtoast met appel en radijs

Haring is een vette vis die rijk is aan Omega 3-vetzuren. Dit recept van Voedzaam & Snel met appel en radijs vinden wij heerlijk! Door het samenvoegen van deze ingrediënten wordt de haring smaak wat minder aanwezig. Zo is het ook voor de mensen die geen haring liefhebber zijn een lekker toastje. 

De smaak van haring is niet iets waar iedereen gek op is. Je houdt ervan of je lust het helemaal niet. Wij vinden de haring wel lekker, maar het liefst wel in combinatie met nog meer ingrediënten om het een bite te geven!

Vette vis bestaat uit veel goede vetzuren, die bijdragen aan een goed functionerend lichaam. Mocht je geen vis lusten, dan kun je natuurlijk andere voedingsmiddelen gebruiken om de Omega 3-vetzuren toch binnen te krijgen. De toastjes die we gaan maken smaken toch wel heel anders dan de standaard haring die we kennen. Dus zelfs de mensen die geen vis lusten hebben een grote kans dat zij dit toch wel lusten. Deze toastjes maken wij het liefst als tussendoortje, voorgerecht of hapje bij de borrel!

What you need (8 porties)

  • Haring – 4 stuks, vers gesneden
  • Appel – 2 stuks
  • Radijs – 3 stuks
  • Verse peterselie – 2 takjes
  • Crème fraîche – 8 theelepels

Make & Shake

  1. Begin met het wassen van de radijsjes.
  2. Snijd de radijs in dunne plakjes.
  3. Spoel de peterselie af en pluk de blaadjes.
  4. Was beide appels, verwijder het klokhuis en snijd het in vier delen.
  5. Pak een plankje of een bord en leg de appelpartjes hier op.
  6. Smeer op ieder partje een theelepel crème fraîche.
  7. Snijd het staartje van de haring af en snijd de vis op lengte van de stukjes appel.
  8. Beleg de stukjes appel met haring, een paar plakjes radijs en een blaadje peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *