12 december 2016 
2 min. leestijd

Feestelijke hapjes: kleurrijke, glutenvrije wraps

Feestelijke hapjes: kleurrijke, glutenvrije wraps
Tijdens de feestdagen zijn wraps een musthave in elke keuken, want je maakt er snel gezonde en lekkere hapjes mee. Binnen no-time staat er een goede combinatie van je dagelijkse voedingsstoffen op tafel die iedereen lekker vindt! Maar veel kant-en-klaar wraps bevatten gluten, waardoor ze niet geschikt zijn voor mensen die een glutenvrij dieet moeten volgen. Met de wraps van Schär is dat probleem opgelost en kun je ook tussen Kerst en Oud & Nieuw heerlijk glutenvrij genieten! Hapjes van wraps zien er feestelijk uit op tafel, zeker als je ze mooi, kleurrijk vult met lekker veel verse groenten. Voeg eiwitten toe zoals vis, kip of tofu en je hebt de ideale, glutenvrije mix van complexe koolhydraten, eiwitten, goede vetten, vitaminen en mineralen. Heerlijk om gezellig te delen. wraps2

Wat heb je nodig?

  • 2 glutenvrije wraps van Schär
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 125 gr. gemengde sla (lekker met rucola)
  • 2 el. Griekse- of sojayoghurt
  • 2 el. vers gesneden bieslook (fijn)
  • 150 gr. verse zalm, kipfilet of tofu (naar wens)
  • peper en zeezout naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Zet alle ingrediënten klaar en zet twee grote koekenpannen op het vuur.
  2. Warm de wrap aan beide kanten op middelhoog vuur, totdat ze net heel licht krokant aan het worden zijn.
  3. Bak nu de kipfilet, zalm of tofu in de andere pan en breng op smaak met kruiden naar keuze.
  4. Snijd ondertussen de tomaten en avocado in smalle plakjes.
  5. Smeer nu eerst de yoghurt (1 el per wrap) gelijkmatig over de wrap. Laat 1 tot 2 cm aan de buitenkant vrij.
  6. Leg er nu een klein handje sla op en leg daarna de plakjes tomaat en avocado er bovenop.
  7. Is de kip/zalm/tofu klaar? Verdeel deze dan over de wraps.
  8. Breng op smaak met peper en zout (niet teveel) en strooi er ook wat van de fijn gesneden bieslook overheen.
  9. Rol de wrap nu stevig op en van je af en als het goed is blijft de wrap dan goed dicht zitten. Mocht dat niet lukken dan kun je een satéprikker gebruiken.
  10. Snijd de wrap in het midden door tweeën of vieren en serveer direct.
wraps Meer glutenvrije recepten en inspiratie? Kijk dan op de website van Schär voor meer informatie!
Reactie plaatsen