Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, maar gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Dit is meer dan alleen een zondagsontbijt: deze flensjes kun je elke dag wel serveren!
What you need (4 porties)
Beslag:
- Amandelmeel – 50 gram
- Banaan – 4
- Ei – 4
- Roomboter of kokosolie – voor het bakken
Garnering:
- Bosbessen – 150 gram
- Aardbeien – 200 gram
- Gedroogde kokosmelk – 1 tl per persoon (of geraspte kokos)
- Griekse yoghurt – 2 el per persoon
Make & shake
- Breek de eieren en doe ze in een kom.
- Pel de bananen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de kom met eieren.
- Doe het amandelmeel erbij en mix alles met een staafmixer tot een glad beslag. Het hoeft geen dun beslag te worden: maak je dus geen zorgen als het wat dikker is dan normaal.
- Smelt een beetje roomboter of kokosolie in een pan en schep hier een soeplepel beslag in. Bak de flensjes op laag vuur, om en om.
- Als de flensjes goudbruin zijn ze klaar om te serveren. Leg de bosbessen en aardbeien erop, giet de Griekse yoghurt eroverheen en strooi tenslotte de kokosrasp of -melk over het geheel. Bon appetit!