12 maart 2018 
1 min. leestijd

Recept: Gemberkoekjes uit de oven

Recept: Gemberkoekjes uit de oven
Voedzame koekjes worden in de supermarkt steeds duurder, en vaak zijn ze nog niet eens zo heel lekker. Waarom maken we dan niet zelf? Als je zelf koekjes maakt, weet je zeker dat ze met liefde gemaakt zijn en met het juiste recept bestaat er geen betere waardering! Voedzaam & Snel heeft voor jou deze heerlijke gemberkoekjes bedacht. Ja, waar moeten we beginnen bij gember. Dit wonderspul is voor van alles goed. Gember zit vol met vitamines en bouwstoffen. De vitamines in de gember zijn vitamine C en vitamine B1, B2 en B6. Gember is goed voor de stoelgang. Mocht je last hebben van een opgezwollen buik, kan gember ook zeker helpen. Genoeg redenen om gember aan je fruitmand toe te voegen.

What de you need? (15 koekjes)

  • Volkoren tarwemeel – 100 gram
  • Amandelmeel – 75 gram
  • (Kamertemperatuur) ongezouten roomboter – 50 gram
  • Gembersiroop – 30 milliliter
  • Verse gember - 2 theelepels (geraspt, daar heb je ongeveer 3 centimeter gember voor nodig)
  • Bakpoeder (wijnsteen) – 1 theelepel
  • Zout – ½ theelepel

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Pak een ruime kom, en voeg het amandelmeel en volkoren tarwemeel toe.
  3. Hierna voeg je het zout en bakpoeder toe. Mix dit door elkaar.
  4. Je raspt de gember met een rasp totdat je twee volle theelepels hebt. Voeg dit toe aan het mengsel.
  5. De roomboter snijd je in kleine stukjes en voeg het samen met de gembersiroop toe aan het
  6. Tijd om de handen vies te maken! Kneed het beslag met je handen tot een mooi deeg.
  7. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Verdeel het deeg in vijftien verschillende bolletjes. Plet deze bolletjes.
  8. Plaats de bakplaat voor vijftien minuten in de oven.
  9. Laat de koekjes goed afkoelen.
Je kunt de koekjes in een afgesloten trommel een aantal dagen bewaren.
Reactie plaatsen