Fuck Valentijn, Love Yourself! + WINACTIE

Valentijnsdag komt er weer aan. Ook al is dit eigenlijk een dag net als alle andere en heeft Valentijn meer met commercie te maken dan met liefde, toch weet ik dat veel single vrouwen zich gewoon kut voelen op deze dag. Dat mag natuurlijk. Je mag best even balen over je vorige relatie of over het feit dat er zelfs nog nooit een vorige relatie is geweest. Met wijn en Ben & Jerry’s probeer je deze gevoelens dan weg te stoppen. Soms moet je even ontladen en wanneer het om liefde gaat, is Valentijnsdag gewoon een confronterende dag, waarop je met je neus op de feiten wordt gedrukt. Als je maar belooft dat je de dag erna met geheven hoofd opstaat, want jij hebt echt geen man nodig!

Fuck Valentijn

Valentijnsdag bestaat al sinds 496(!) Over hoe deze dag nu precies is ontstaan, bestaan verschillende legenden. Op deze dag moest de nadruk liggen op anonieme liefde. Als single heb je dus eigenlijk veel meer kans op het ultieme Valentijnsgevoel, want in een relatie is de liefde nou niet echt anoniem te noemen.

Hoewel de nadruk dus lag op anonieme liefde, vonden ze het in de Verenigde Staten een goed idee om de nadruk iets te verschuiven naar gewoon ‘liefde’. Dit werd gedaan vanuit commercieel oogpunt. Het vergt namelijk een stuk minder ballen om je huidige liefde een kaartje te geven dan om echt uit je comfortzone te stappen en je stiekeme liefde voor iemand te uiten. Zo kon met deze invulling van Valentijnsdag veel meer geld worden verdiend. Lach er dus om dat jij met deze Valentijnsdag geen hartvormige chocolaatjes en cheesy kaartjes hoeft te kopen voor belachelijk hoge prijzen. HA! Aan jou zullen ze geen geld verdienen.

Deelname aan Valentijnsdag is ook niet echt meer van deze tijd. Sinds 2007 is het aantal Nederlanders dat iets doet met Valentijnsdag gedaald van 35 tot 24 procent in 2012. Het is dus eerder een beetje gênant om wél iets zoetsappigs te doen met Valentijn dan om niets te doen (maar alle respect  voor diegene die er wel voor kiezen om twee keer zo veel te betalen voor een ‘Valentijnslunch’, dan voor diezelfde lunch op de dag erna. Geniet ervan!).

REALITY CHECK 

Maar nu even terug naar de realiteit. Rationeel gezien weten we dus echt wel dat Valentijnsdag onzin is, maar toch doet het pijn om op deze dag alle verliefde foto’s van stelletjes voorbij te zien komen op sociale media. Ook de reclames waar we mee dood worden gegooid zijn confronterend. Jij bent deze Valentijnsdag alleen en dat is gewoon even kut. Niet omdat het Valentijnsdag is, maar omdat je de dag ervoor en erna ook alleen bent en op Valentijnsdag wordt dat extra duidelijk. Jij bent echter niet alleen, maar je voelt je alleen en dat gevoel mag er best zijn. Wees op deze dag extra lief voor jezelf, trommel je vriendinnen bij elkaar voor een echt ‘Fuck Valentijnsdag’-feestje met wijn, lekkere hapjes en natuurlijk de benodigde chocolade. Laat sociale media even voor wat het is en geniet van de dingen die je wel hebt. Je kan pas echt gelukkig zijn als je volledig van jezelf houdt. Laat je geluk dus niet afhankelijk zijn van anderen.

Met de kortingscode 14LOVEME krijg je van 13 tot en met 15 februari 14% in de webshop! Ga dus snel naar www.fitgirlsshop.nl.

Winactie: Fitgirls helpt je om over je ex heen te komen!

Voor de dames die deze Valentijnsdag misschien voor het eerst na een lange (of korte) relatie, single zijn, bieden wij de redding. Wij geven het boekje “Uit! Het ex-verwerkingsboekje” weg! Dit boekje geeft op een hilarische manier tips om over je ex te kunnen komen, super handig! Stap voor stap word je liefdevol begeleid door het verwerkingsproces. Van ongeloof en ontkenning tot woede en uiteindelijk acceptatie. Dit boekje neemt jou in bescherming en zorgt ervoor dat jij geen gênante dingen doet waar je later spijt van zal krijgen (lees: wanhopige berichtjes sturen, foute wraakacties plannen, toegeven aan onverstandige rebounds, enzovoort). Het resultaat: jij als sterke powervrouw, die van niets of niemand afhankelijk is!

Deel dit bericht op Facebook en laat in de reacties onder deze blogpost weten waarom jij dit boekje heel goed kan gebruiken. Op 15 februari maken wij de winnaar bekend!

4 thoughts on “Fuck Valentijn, Love Yourself! + WINACTIE

  1. Marijke zegt:

    Voor mijn lieve vrijgezelle vriendin Trudy Zwanenberg, ze heeft geen relatie meer en dat is voor nu gewoon even goed. Wil haar een hart onder de riem steken met dit fijne love yourself boekje

  2. Mandy zegt:

    Ik zou dit boek zo goed kunnen gebruiken. Ik krijg mijn ex maar niet uit mijn hoofd. Ik word er gek van en het belemmert mijn leven op dit moment. Ik hou van sporten leuke dingen etc. Alleen het liefdesverdriet is killing me.

    Tips hier doorheen te kunnen komen. Vooral hoe; dat zou geweldig zijn. Zodat ik weer verder kan met mij op mijzelf te focussen. En weer te kunnen genieten van het leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *