Food Trend Alert: Deze nieuwe groentenbodem pizza’s zijn de hit van 2018!

Pizza eten is voor mij een state-of-happiness! En dan vooral de echte traditionele pizza’s van de Italiaan met buffelmozzerella, champignons en de beste coppa di Parma! Toch ging mijn hartje sneller kloppen van de ‘YES, it’s Pizza’ varianten van Dr. Oetker, de nieuwe pizza’s met groentenbodem. Ik ben zelfs zo enthousiast, dat ik bereid ben om van mijn veilige maar oh-zo-lekkere pizza variant af te stappen en over te stappen naar deze ontraditionele kinda-healthy pizza’s! Hier wordt je vrolijk van, let’s give it a try!

Test panel: krokante bodem is een must!

Als er iets belangrijk is aan de pizza dan is dat de basis, oftewel; de bodem.  Luchtig, maar vooral dun en krokant moet ‘ie zijn! Hier wordt het spannend en verrassend want er zijn maar liefst drie varianten groentenbodems gemaakt. Deze pizza’s hebben een bodem van bloemkool, bieten of spinazie. Wereldwijd wordt er al jarenlang gevarieerd met pizzabodems: Naan in India, Tortilla’s in Mexico en natuurlijk de bloemkoolbodem in Nederland. Ik ben al fan van groentenwraps dus ik ben heel nieuwsgierig naar deze 3 nieuwe ‘YES, it’s Pizza’ varianten.

3 Pizza varianten en toppings op een rijtje:

 1. Cauliflower base / bloemkoolbodem: pizza met bloemkoolbodem belegd met kip, kaas en geroosterde gele paprika.
 2. Spinach base / spinaziebodem: pizza met spinazie bodem belegd met broccoli, mozzarella en champignons (vegetarische variant)
 3. Beetroot base / bietenbodem: pizza met bietenbodem belegd met courgette, gerookte ham, kaas en rode ui.

Test panel: niet te veel poespas!

Ik houd ervan om nieuwe dingen uitproberen. Ik eet werkelijk (bijna) alles en ook in verschillende varianten, maar bij een pizza ligt dat iets gevoeliger voor mij want ik vind mijn pizza het lekkerste; met altijd dezelfde toppings. Dit kan wel iets variëren, maar mijn pizza is wel een beetje heilig ;-). Dus hier ligt de uitdaging voor mij! Ik vind sowieso dat teveel beleg een killer is voor je pizza, dus de smaken moeten elkaar echt ophalen in plaats van overheersen. Ik ben optimistisch want deze pizza’s bevatten weinig ingrediënten!

Het oordeel

Pizza blijft hot-and-happening en deze varianten kunnen je smaakpupillen net even een twist geven. Qua calorieën zit je met een reguliere pizza al snel over de 1000 calorieën en met de ‘YES, it’s pizza’ groentenbodem pizza’s zit je gemiddeld rond de 700 calorieën. Ook hebben de pizza’s een mooie balans in eiwitten, vetten en koolhydraten. Als pizza lover geef ik deze pizza’s een 8 en dat is echt heel goed. Ik was sceptisch over de kwaliteit omdat ik bang was dat door het sap uit de groenten de pizza klef of nat zou worden, maar dat was gelukkig niet zo! De bodems zijn krokant en de toppings smaakvol en niet overheersend. Een lekkere snack en ietwat healthy-er variant op de vette pizza dus, perfect voor deze tijd van het jaar!

Dit is de must try pizza van 2018! Welke ga jij proberen?

 

2 thoughts on “Food Trend Alert: Deze nieuwe groentenbodem pizza’s zijn de hit van 2018!

 1. Diane zegt:

  Ik heb de bloemkool versie geprobeerd en ik vond hem ook heerlijk!
  Wel jammer dat hij qua voedingswaarde weinig verschilt van de reguliere pizza die ik altijd eet, Dr Oetker Pollo. Qua kcal vergelijkbaar en ook de qua eiwit/koolhydraten/ vetten zijn ze erg vergelijkbaar. De bloemkool pizza doet je denken dat je veel gezonder eet, maar dat valt een beetje tegen. evengoed zal ik wel vaker deze groente pizza eten als ik trek heb ik pizza, gewoon omdat hij erg lekker is!

  • Dani zegt:

   Thanks voor je reactie! En ja dat klopt! Maar ik denk dat je dat pas bereikt als je het echt zelf maakt 🙂 Wel erg lekker om mee te variëren inderdaad. Groetjes Dani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *