Fit Dutchie in the big city: Vegan avocado BLT wrap

In New York vind ik het fantastisch om nieuwe healthy hotspots te ontdekken, nieuwe foodtrends uit te proberen en inspiratie op te doen. Deze gezonde variant of de volkoren wrap is een regelrechte hit hier. Er zijn al veel varianten van de ‘collard wrap’ met diverse combinatie van ingrediënten. Deze Collard Green is familie van boerenkool en is in Nederland bekend als ‘mergkool’. Mijn favoriete wrap is de Vegan Avocado BLT wrap; deze is echt heerlijk ook zonder de echte ‘B’ in de ‘BLT’.

Deze Vegan Avocado BLT wraps bevatten geen dierlijke producten, gluten of bewerkte middelen en zijn dus perfect voor meiden met een voedselallergie. Door het hennepzaad, cashewnoten en shiitake champignons krijg je een rijke variatie van gezonde eiwitten en vetten binnen. Verder is de samenstelling rijk aan vitamines door alle natuurlijke producten in de wrap. Super healthy! De wraps kun je een aantal dagen in koelkast bewaren, dus ook super lekker om mee te nemen als lunch tijdens een werkdag of als snack na een pittige workout.

DSC01516

 What do you need

Voor 2 personen, bereidingstijd +/- 75 minuten; helaas een wat lange bereidingstijd vanwege het roosteren van de shiitake champignons maar de rest is appeltje eitje..

DSC01510

 Vegan Bacon:

  • 500 gram gesneden shiitake champignons (of 2 grote portbello’s)
  • 2 ½ theelepel raw cocunut aminos (kan ook vervangen worden door soja saus)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zeezout, snufje gerookte paprika poeder en tenslotte een paar druppels agave siroop of ahorn siroop.

 Hennep mayo:

  • 100 gram hennep zaad
  • 10 cashewnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ cup water
  • ½ rode ui
  • 3 eetlepels vers citroensap
  • zeezout naar smaak toevoegen

Vegan Avocado BLT wrap:

  • 4 grote collard bladeren (mergkool in NL) of 8 nori vellen
  • 2 grote tomaten, 2 rijpe avocado’s, bakje kiemen
  • Vegan bacon
  • Hennep mayo

 Make & Bake

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder de steel van de shiitake champignons, snij ze in reepjes, meng ze in een ovenschaal met de rest van de ingrediënten en rooster ze voor ongeveer een uur in de oven op 180 graden. Schep het mengsel regelmatig om.
  3. Voor de hennep mayo; voeg de ingrediënten behalve de rode ui in de blender en blend het mengsel. Schep de mayo in een kommetje en voeg tenslotte de gesnipperde rode ui toe. Proef of er eventueel nog extra olijfolie, zeezout of citroensap toegevoegd moet worden.
  4. Was de koolbladeren onder de kraan en verwijder de steel. Snij vervolgens de avocado in blokjes en de tomaten in vieren.
  5. De wraps: smeer twee eetlepels hennep mayo in het midden en in de lengte van de kool bladeren, voeg daarop de vegan bacon, stukjes tomaten, stukjes avocado en een handje kiemen. Vouw het blad voorzichtig tot een wrap en snij de wrap in twee of drie kleinere stukken.

 

Eet smakelijk! 

DSC01508

Dominique is voor het grote avontuur naar New York verhuisd. Als echte New York girl gaat ze alle hippe healthy food tentjes ontdekken en nieuwe sporten uitproberen. In haar blog neemt ze jullie mee op avontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *