Review: Eindelijk zie ik mijn huid verbeteren #3

Sta je er eigenlijk wel bij stil wat de effecten zijn van de producten die je voor je huid gebruikt? En dan vooral op de lange termijn? Ik in ieder geval niet. Hoewel ik aandacht besteed aan mijn uiterlijke verzorging, heb ik me eigenlijk nooit echt verdiept in de waarde ervan. De afgelopen maanden ging ik op zoek naar zichtbare huidverbetering en schrijf ik reviews over het cosmeticamerk en het 100% natuurlijke Cenzaa

Ik sta onder behandeling bij schoonheidsspecialiste en huidexpert Nancy, tevens expert op Fitgirls.nl. Zo kwam ik ook in contact met het merk Cenzaa. Nancy werkt namelijk uitsluitend met Cenzaa producten. Ze is dan ook lovend over dit merkt. Ik ben benieuwd! Zal mijn huid optimaal verbeteren na het gebruik van de producten?

Zoektocht naar balans

Na maandenlang de producten volgens het zes stappenplan van Cenzaa te gebruiken, slaagde mijn huid er maar niet in om te verbeteren. Mijn vochtbalans was ver onder het niveau. Wat een tegenvaller was dat! Ik was best tevreden met hoe mijn huid voelde en eruitzag in de spiegel, maar ik merkte wel dat het niet in balans was. De ene dag was de andere niet. De zoektocht met Nancy begon.. want welke producten van Cenzaa werken dan wel voor mij?

In mijn vorige blog ging ik na een analyse van mijn huid en leefomstandigheden over naar aangepaste producten voor de gevoelige huid. Mijn huid kon niet tegen de werkbare stoffen van de reguliere dagcrème van Cenzaa (re-balancing) en uiteindelijk dus ook niet tegen de wasgel die in eerste instantie gebruikt wordt in het zes stappenplan. Ik wist niet dat mijn huid zo gevoelig was. De wasgel bleek achter mijn huid ook uit te drogen. De werkbaarheid van de producten op de huid is dus voor iedereen verschillend.

De vochtmeting

Het moment kwam daar. Na een paar weken de aangepaste wijze van de behandeling te hebben toegepast, kwam daar de vochtmeting bij Nancy. Na een maandenlange zoektocht naar de juiste producten voor zichtbare huidverbetering was eindelijk het moment daar. De vochtmeting was zeer positief. Dat was ook voelbaar! Mijn huid glanst meer, is egaal; met minder oneffenheden en onzuiverheden. Deze combinatie werkt dus wel voor mijn huid!

Duurzame zichtbare huidverbetering?

Dit hele proces is echt een eye-opener. Elke keuze die je maakt qua crème, wasgel of tonic heeft direct effect op de hydratatie en kwaliteit van je huid. Wees je hier echt bewust van, want het gebruiken van verkeerde producten kan je huid uitdrogen, schade aanbrengen en op langere termijn zorgen voor een snellere veroudering van de huid. Een goede, duurzame crème is het investeren meer dan waard. Ik hechtte hier nooit eerder zo veel waarde aan, maar nu ik het zelf ervaren heb, zal ik altijd kiezen voor duurzame en natuurlijke producten voor mijn huid. Niet alleen goed voor je huid, maar ook goed voor het milieu.

Nu we weten dat er huidverbetering is, zal deze ook duurzaam zijn? Dat lees je in mijn volgende blog.

Wil je meer weten over Cenzaa en over Nancy haar expertise? Check dan haar website www.beautyfitzaandam.nl.

fitgirls_cenzaa_review

One thought on “Review: Eindelijk zie ik mijn huid verbeteren #3

  1. Priscilla zegt:

    Fijn dat je uiteindelijk toch de juiste producten hebt gevonden. Vaak is de milk wat zachter voor de huid en de silk tenderness geeft vaak ook mooie resultaten met de cool tenderness. Voor iedere huid is er een juiste verzorging. Misschien dat je over een langere tijd wel producten van Cenzaa met meer werkstoffen aan kan.
    http://www.baseofbeauty.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *