Perfecte Lunch Recepten: Bruschetta’s met Tomaat & Avocado Sandwich met Gegrilde Groenten

Heb je een eetdate met iemand die alleen of vooral plantaardig eet? No stress! Vegetarisch of veganistisch eten beperkt je niet in de mogelijkheden, maar laat je juist creatief zijn met de keuzes die je hebt en daar kunnen heerlijke recepten uit ontstaan! Wij hebben alvast twee lekkere recepten voor je bedacht die je eetdate zeker gaat verrassen!

Je hebt een eetdate met een plant-based foodie. Verschillende soorten gerechtjes schieten door je hoofd, maar het is nog altijd moeilijk kiezen. Geen probleem! Genieten van plantaardig eten is zeker mogelijk, maar waarom zou je eigenlijk plantaardig willen eten? Wij benoemen voor jou de voordelen:

Voordelen plantaardig eten

Wist je dat planten meer CO2 opnemen dan ze uitstoten? Daarnaast geven de plantjes ons heerlijke zaden die we kunnen eten, zoals lijn-, zonnebloem- en koolzaad! Deze zaden bevatten veel Omega’s, zoals 3 en 6, die ook nog eens goed zijn voor het behoud van een gezond cholesterolgehalte. Zeker een win-winsituatie!

Er zitten erg veel voordelen aan plantaardig eten. Zo blijkt uit verschillende onderzoeken van de Gezondheidsraad en het RIVM dat een plantaardig voedingspatroon bijdraagt aan je gezondheid en daarnaast is het ook veel minder belastend voor het milieu. Plantaardige producten bestaan namelijk vooral uit groenten en fruit, noten, volkorenproducten, peulvruchten en plantaardige vetten en oliën. Ook hebben plantaardige producten in de meeste gevallen een lagere impact op het milieu dan dierlijke producten. En weet je wat het allerbeste is? Je kan er dus gewoon heerlijke recepten mee maken.

Recepten met plantaardige spreads

Becel vroeg ons om de drie nieuwe, 100% plantaardige spreads met de smaken Walnootolie, Avocado-olie met limoenolie en Kokosolie met amandelolie uit te proberen. Geheel onverwacht proef je de ingrediënten in de spread echt goed! Heel bijzonder en lekker, maar ook super leuk om recepten mee te maken. Met deze twee recepten wordt jouw eetdate in ieder geval een groot succes:

Bruschetta’s met knoflook

Op een warme zomeravond genieten van goed gezelschap; daar horen lekkere hapjes bij! Deze bruschetta met knoflook past perfect bij deze summer vibes. Lekker op het balkon of in de tuin samen genieten van een klein gerechtje. Serveer er nog een heerlijke courgettesoep bij, dan weten we zeker dat jouw eetdate hier superblij van wordt! Deze bruschetta bevat een heerlijke groentesalsa gemaakt van tomaatjes, uitjes, knoflook, olijfolie, zeezout, citroen en verse kruiden!

What you need

  • Becel Spread walnoot- of avocado- en limoenolie
  • Bruin stokbrood (liefst ciabatta; voor veganisten gebruik je veganistisch brood)
  • Tomaat
  • Uitjes
  • Knoflook
  • Zeezout
  • Citroen
  • Verse kruiden (peterselie, bieslook en/of basilicum naar wens)

Make & Shake

  1. Snijd het brood in gelijkmatige stukken van ongeveer 1,5 centimeter.
  2. Snijd de tomaat, ui, knoflook en bieslook in kleine stukjes.
  3. Voeg de tomaat, ui, knoflook, zeezout en een beetje citroensap toe in een kom, doe er een klein scheutje olijfolie bij en meng dit door elkaar.
  4. Grill de broodjes in een pan met een beetje zeezout en olijfolie.
  5. Verdeel de broodjes op een snijplank en smeer de Becel Spread die je lekker vindt op de broodjes.
  6. Verdeel de zelfgemaakte groentesalsa over de gegrilde stukken.
  7. Doe als finishing touch een beetje peterselie op de broodjes en serveer het op een broodplankje!

Gegrilde groente sandwich met avocado spread

Heb je net een goede ochtend workout achter de rug samen met je sportbuddy? Dan is deze grote goedgevulde lunch zeker iets voor jullie! Hij bevat veel voedingsstoffen, die je na een goede training zeker kan gebruiken. Dit recept is vegetarisch maar kan ook veganistisch gemaakt worden door veganistische wraps te gebruiken in plaats van brood!

What you need

  • Bruin brood – 8 sneetjes of ander (stok)brood naar wens
  • Olijfolie
  • Courgette – 1 stuk
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Gemengde sla
  • Snoeptomaatjes – 5 stuks
  • Becel Spread met avocado- en limoenolie of walnootolie
  • Pijnboompitjes
  • Peper en zeezout

Make & Shake

  1. Snijd de courgette en paprika in lange plakken van ongeveer 3 centimeter breed.
  2. Verhit een grillpan met wat olijfolie. Grill de courgette en de paprika in de pan.
  3. Haal de gegrilde courgette en paprika uit de pan en leg dit op een bordje.
  4. Snijd de snoeptomaatjes door de helft en grill ook deze in de grillpan.
  5. Smeer op de sneetjes of stokbrood de Becel Spread met avocado- of walnoot olie. Kies wat je het lekkerst lijkt!
  6. Doe op elk broodje een beetje gemengde sla en verdeel de gegrilde courgette, paprika en tomaatjes.
  7. Voeg als laatst wat pijnboompitjes toe en peper en zeezout naar wens over de gegrilde groente en sluit het broodje met een ander sneetje brood. Enjoy!

Wil je ook graag wat meer plantaardig gaan eten? Je kunt steeds meer producten in de supermarkt kopen die 100% plantaardig zijn! Becel heeft sinds kort ook haar assortiment uitgebreid en heeft nu, naast de Becel met smaakjes, meer 100% plantaardige producten in de supermarkt liggen om je hierbij te helpen.

Dit blog is een gesponsord artikel. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden. Een standpunt vanuit FITGIRLS is dat we onze lezers altijd oprecht willen informeren en een samenwerking altijd moet passen bij onze visie.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *