Een week lang detoxen op Ibiza, hoe bevalt dat als Bourgondiërs?

Als Dani en ik ergens gek op zijn dan is het Ibiza. We hebben allebei een magische klik met het eiland en zijn er samen ook al een paar keer geweest. Begin dit jaar vroeg Monique van Detox en Reload Holidays of wij met haar mee wilde naar Ibiza…

In eerste instantie wilde we gelijk volmondig JA zeggen want hee; Ibiza, een villa met prachtig uitzicht en zwembad en een paar dagen vrij klinkt natuurlijk als heaven, right?! Maar toch waren we niet gelijk enthousiast, we zijn namelijk beide geen voorstander van detoxen. We hebben het een keer eerder gedaan (thuis met een sappenkuur) en dit was geen succes. Monique verzekerde ons dat we geen honger zouden lijden en niks tekort zouden komen dus off we go!

Eenmaal aangekomen op Ibiza werden we door Monique opgehaald. Er zaten al twee andere meiden in het busje dus er werd gelijk volop gekletst, gezellig! Van tevoren heeft iedereen een pre-detox set thuis gekregen met supplementen en recepten, We kregen te horen wat we komende week allemaal konden verwachten en we kregen er steeds meer zin in. We hadden van tevoren besloten deze week als onze vakantie te zien dus hebben (bijna) al ons werk vooraf ingepland en afgemaakt waardoor wel lekker konden ontspannen. Over de locatie had Monique niets gelogen, helemaal afgelegen op een super rustige plek in het Noorden van Ibiza lag onze ‘’thuisbasis’’ voor de komende week. Vanaf het zwembad keek je over de grote tuin rechtstreeks naar de bergen en de zee. Prachtig!  

Elke dag had een soortgelijk schema en toch was geen enkele dag hetzelfde. Globaal zag de dag er ongeveer zo uit:

 • 8:00 Monique maakt je wakker met glas lauwwarm water en citroensap, een gembershotje of een ander licht drankje.
 • 8:30 Een halfuurtje later komt ze met een ontbijtje, dit was elke dag anders. Vaak een stevig sapje van groente en fruit en af en toe een kleine bite doordat er bijvoorbeeld wat zaadjes in zaten.
 • 9:00 Tijdens onze week was Dave aanwezig, een Nederlandse man die ook op Ibiza woont. Hij gaf ons dagelijks een yogales en stemde goed af op de groep wat voor les dit werd. Daardoor was het de ene dag wat zwaarder dan de andere dag.
 • 11:00 Na de workout kregen we een licht sapje, denk hierbij aan een wortel-gember sapje bijvoorbeeld. Hierna hadden we vrije tijd wat vaak betekende even opfrissen met een douche of duik in het zwembad!
 • 13:00 Lunchttime: vaak een dikkere smootie met een nootje of wat zaden. Ook is deze portie wat groter waardoor je wat meer vol zit dan na het’’gewone’’  sapje.
 • 14:00 Na de lunch hadden we de hele middag vrije tijd  om te lezen, zwemmen of om een van de behandelingen te doen die er werden aangeboden (tegen betaling). Zo kon je kiezen voor een massage, healing of schoonheidsbehandeling. Ook hebben we een middag visionboards en schilderijen gemaakt.
 • 16:00 Tijd voor weer een lekker sapje, een beetje vergelijkbaar met het soort sapje wat je rond 11:00 krijgt. Licht, maar lekker.
 • 19:00 FOOD!  Eerlijk gezegd keken we hier elke dag naar uit! De soepen waren dan ook echt abnormaal lekker! Heel vullend en elke dag weer wat anders. We hebben deze gehele week letterlijk geen een keer een zelfde gerecht gegeten en alles was zo ontzettend lekker!
 • 20:00 We hebben een aantal keer een  stiltewandeling gemaakt en gekeken naar de prachtige zonsondergang. Dit was heel erg mooi om te ervaren, de ongerepte natuur, de stilte, het uitzicht…
 • 22:00 Dit was even wennen, maar we lagen elke dag keurig om 22:00 op bed om te gaan slapen. Gek genoeg went je lichaam hier wel snel aan. De hele dag in de buitenlucht en de wandeling helpen je wel lekker rozig te worden dus in slaap vallen was geen probleem.

Monique voelde heel goed aan waar de groep behoefte aan had, hierdoor deden we over het algemeen in de ochtend een yogales, maar hebben we ook een leuke dans work out op muziek gedaan en een te gekke hike. Qua voedingsstoffen zijn we in principe niets te kort gekomen, maar we hebben wel een beetje honger gehad. Kan ook niets anders met zulke bourgondiërs als wij haha, we houden nu eenmaal van eten 😉

De laatste dag van het retreat hebben we weer ‘’normaal’’ gegeten, dit doet Monique bewust om je weer even te laten wennen aan vast voedsel. We zijn met z’n allen de keuken ingedoken om samen gezonde gerechten te koken. Heel gezellig en zo heb je gelijk gezonde inspiratie voor thuis!  

Deze week was voor ons heel fijn om even te ontladen en weer op te laden. De rust en de vrijheid die we hadden was hierbij erg belangrijk en kwam precies op het juiste moment. Natuurlijk helpt de omgeving en de relaxte groep die we om ons heen hadden hier ook erg bij! Monique organiseert deze reizen meerdere keren per jaar, in het voorjaar en in het najaar. De eerstvolgende reis is in september en voor alle informatie rondom haar retreats, kan je hier terecht. Mocht je alvast een voorproefje willen krijgen in Nederland,  dan kan dat ook! Op 2 september organiseert Monique namelijk een ONE DAY retreat in Amsterdam. Meer info daarover kan je hier vinden.

One thought on “Een week lang detoxen op Ibiza, hoe bevalt dat als Bourgondiërs?

 1. Pingback: Ervaringen van anderen | een oase van rust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *