15 november 2017 
0 min. leestijd

Dit spruitjes gerecht zet je in een handomdraai op tafel

Dit spruitjes gerecht zet je in een handomdraai op tafel
We kunnen merken dat het steeds kouder wordt buiten, en dat betekent dat we ook onze maaltijden weer moeten aanpassen. Het is ideaal weer om weer hutspotten, erwtensoepen en wintergroenten te eten. Spruitjes behoren tot die wintergroenten, en daar heeft Voedzaam & Snel een lekker recept mee gemaakt. Het is snel klaar en rijk aan groenten. Spruitjes vindt je of heel lekker, of totaal niet. Toch zijn spruiten wel erg voedzaam en zitten ze vol met vitamine. Vooral vitamine K en C komen erin voor, en deze kun je goed gebruiken tijdens de koudere dagen. Vind je spruiten vaak te bitter? Mix het dan bijvoorbeeld met spekreepjes. Genieten maar!

What you need (2 porties)

  • Spruiten – 500 gram
  • Champignons – 250 gram
  • Spekreepjes – 100 gram
  • Rode paprika – 2 stuks
  • Ui – 2 stuks
  • Knoflook – 2 tenen
  • Peper - naar smaak

Make, Shake & Bake

  1. Snijd de paprika’s en champignons in stukjes en de uien in ringen. Hak ook de knoflook fijn.
  2. Doe al deze ingrediënten en de spekreepjes in een ruime pan.
  3. Bak dit ongeveer tien tot vijftien minuten en schep het regelmatig om.
  4. Snijd nu de kapjes van de spruiten eraf en kook het vijf minuten. Giet ze daarna af en laat het uitstomen.
  5. Voeg nu de spruiten toe aan de rest en bak ze nog twee minuten mee.
  6. Breng het op smaak met wat peper en serveer in bijvoorbeeld een leuke schaal. Eet smakelijk!
Lekker eten hoeft niet lastig te zijn. Enjoy!
Reactie plaatsen