De zin en onzin van detoxen

Je kunt geen tijdschrift open slaan en het gaat over Detoxen. Ook op Social Media wordt er volop over Detox gespeculeerd. Of het nu wel of niet gezond is, daarover zijn nog altijd de meningen verdeeld. Onze über Detox koningin Patty Brard is ooit begonnen om deze manier van lichaamsreiniging aan het grote publiek te presenteren. Inmiddels zijn er ontelbare manieren bedacht om jouw lichaam door middel van een Detox te ontdoen van gifstoffen.

Ik werd laatst gebeld door een aardige meneer met het verzoek of ik een minuutje van zijn tijd had. Hij wilde mij in dat minuutje graag overtuigen van het feit wat Detox met mijn lichaam kon doen. Nu moet je weten: ik ben gewichtsconsulent en begeleid mijn cliënten op basis van gewone gezonde voeding. Aangezien ik leergierig en nieuwsgierig ben, gaf ik deze goede man, het voordeel van de twijfel, zijn minuutje.

Toeval bestaat!

Vol overgave probeerde hij mij te overtuigen van zijn product: na een weekje drinken van zijn op speciale wijze geproduceerde sappen en het gebruiken van de daarbij behorende producten zou ik mij een ander mens voelen. Ik zou mij aanzienlijk fitter voelen, mijn huid zou stralen en mijn haren glanzen. Ook zou ik mij stukken fitter voelen en ook minder moe… Laten dit nou precies de woorden zijn die ik dagelijks terug hoor van de dames (en heren) in mijn praktijk! Toeval bestaat! Als mijn cliënten een week bezig zijn geweest met een andere manier van eten (lees: gezonder), boeken zij dus exact dezelfde resultaten als na een weekje Detox. Ik draaide daarom direct het gesprek om en vroeg om een minuutje van zijn tijd.

Ik probeerde hem (vol overgave) te overtuigen van wat gewone gezonde voeding met een mens kan doen. Ik maakte er vijf minuten van om deze man vanuit mijn grootste passie te overtuigen wat je met gewone voeding echt kunt bereiken. Door voldoende goede voeding kun je dus letterlijk een ander mens worden. In mijn geval was dat een telemarketeer! Alleen weet ik ook dat een aardappel, een paprika en een prei bij lange na niet zo hip zijn als een op speciale wijze geproduceerd Detox kuurtje!

Heldere start

Hij zou me terugbellen, maar dit is niet meer gebeurd. Ik wilde hem nog vertellen dat het natuurlijk prima is als je onder begeleiding een Detox kuurtje volgt. Als je het ziet als een mentale reiniging en je even de volle 100% kunt richten op je voeding en gewoonten. Om een heldere start te maken aan het begin van een gezond nieuw leven, of af te kunnen kicken van een (suiker)verslaving. Waar het mij om gaat is:  doe vooral wat goed voelt en doe het niet omdat het nu eenmaal veel hipper is om te Detoxen, dan om gewoon gezond te eten. Je darmen, lever en nieren zijn namelijk zelf prima in staat om jouw lichaam te reinigen.

Jouw lichaam is jouw huis! Als jij jouw huis vervuild hebt en al maanden niet gepoetst, krijg jij het me één emmertje (Detox) sop echt niet schoon. Maar als jouw huisje op orde is en er wordt een emmer vuil naar binnen gegooid, pak je een handveger en gooi je het zooitje zo weer naar buiten. Zorg daarom goed voor je lichaam en hou het op orde, op deze manier blijf jij je aanzienlijk fitter voelen, je huid blijft stralen en je haren glanzen. Ook blijf jij je stukken fitter voelen en ook zeker minder moe.. Daar kan één weekje Detox toch niet tegenop!!

Geluk

Als ik deze alleraardigste meneer mocht geloven, kon ik mijn omzet met zijn product verdubbelen. Door mijn cliënten te overtuigen van wat Detoxen met een duur product als het zijne met mijn cliënten zou doen. Gelukkig hoef ik mijn geluk niet te halen uit een flesje, maar uit de stralende gezichten van mijn fitte cliënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *