Changes ask for Changes

Veranderingen, veranderingen, veranderingen … Hoe voer je die veranderingen nou door? In theorie is het heel erg simpel: door ook daadwerkelijk dingen te veranderen!

Maar in de praktijk komen we er toch achter dat het niet zo simpel is. Gaandeweg ben ik erachter gekomen welke strategieën voor mij werken om te kunnen veranderen. Ik zal mijn ervaringen met jullie delen, zodat het gemakkelijker kan zijn om een gewenste verandering te weeg brengen.

  1. Clean up your mind!

Het klinkt heel erg voor de hand liggend, maar het is zeker essentieel! Bedenk goed wat je wilt en waarom.

“Wie wil je zijn?”

“Wat wil je bereiken?”

Maar dan de hamvraag: “Waarom wil je dat?”

Het is zo belangrijk om in kaart te brengen waarom je bepaalde veranderingen teweeg wilt brengen. Dit besef kan namelijk je intrinsieke motivatie versterken en dit kan de doorslag geven om door te gaan op de moeilijke momenten!

  1. Make up your mind!

Okay, nu je duidelijk hebt waarom je wilt veranderen is het tijd om een plan te maken. Het volgende is belangrijk bij het opstellen van een plan:

  • Begin bij het begin: valkuil nummer 1 is te beginnen bij stap 3.
  • Stap voor stap.

Je kan misschien wel heel snel willen gaan en dat zal in het begin ook wel lukken maar om een blijvende verandering teweeg te brengen, is het belangrijk om jezelf nieuwe gewoontes aan te leren. Deze nieuwe gewoontes kosten gewoonweg tijd.

  • Vergelijk jezelf niet met een ander.

Jouw proces is jouw proces en dat van niemand anders. Vergelijk jezelf alleen met jezelf en volg jouw eigen route! Een mooie uitspraak:

“Don’t compare your chapter one to someone else’s chapter ten.”

  • Visualiseer jouw doel en schrijf de stappen op die ervoor nodig zijn jouw doel te bereiken.
  1. Letterlijke opruiming.

Loop door je huis en bedenk welke producten/spullen jou zullen belemmeren of juist helpen in jouw gewenste veranderproces. Bij mij is de belemmering bijvoorbeeld chocolade. Chocolade in huis? Dan gaat dat sowieso op! Dat is ook gelijk mijn visie: is het in huis? Dan gaat het hoe dan ook op.

Wat mij juist weer helpt zijn spreuken van inspirerende mensen, foto’s van doelen of mijn before foto 😀 Ik heb in de eerste 3 maanden van mijn proces mijn voor foto op de spiegel gehangen met daarnaast een foto van mijn doel. Iedere ochtend en avond keek ik naar die foto en kreeg ik de energie om door te gaan!

  1. Veranderen maar!

Changes foto 2

Okay, je weet nu waarom je wilt veranderen en je hebt een plan gemaakt hoe je stap voor stap jouw gewenste verandering wilt bereiken. Ook je fysieke omgeving is er klaar voor. Nu is het tijd om daadwerkelijk te veranderen! Uiteindelijk kun je honderd plannen en stappen bedenken of opschrijven, maar een verschil maak je alleen maar door het daadwerkelijk te doen!

You go FitGirls!! 😀

Love,

Hannah

Hannah’s Way of Life

In januari 2012 besloot Hannah om haar ongezonde levensstijl drastisch te veranderen en in te ruilen voor een bewuste levensstijl met sport en voeding. Vanuit haar passie voor het koken van lekker en gezond eten lanceerde zij DoorMeal een concept waarbij gezonde, verse, persoonlijk afgestemde en ready-to-eat maaltijden aan je deur worden bezorgd. Met DoorMeal kan Hannah het verschil maken en mensen helpen zich weer fit en gezond te voelen! Met haar Column op Fitgirls.nl ‘Hannah’s Way of Life’ neemt zij jullie mee op haar avontuur van een fitte lifestyle door middel van leuke recepten, tips en tricks, en handvatten op het gebied van voeding, sport en alles wat daarbij komt kijken.

FitGirls Profielfoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *