Bramen crumble

De bramen zijn rijp! Hoe fijn…want ook bij jou in de buurt groeien de bramen gewoon in het wild! Ik heb zelf een struik in de tuin staan, maar je ziet ze overal. Pak een emmertje en stap eens lekker op de fiets, je plukt er echt zo een kilo vanaf 🙂En dat is een hele buit als je bedenkt dat bramen heel duur zijn in de supermarkt.
(3 euro voor 150 gram is eerder regel dan uitzondering).

Nu heb je een kilo bramen thuis, maar wat ga je er dan mee maken? Een lekkere jam bijvoorbeeld, mijn ontbijttaartjes of je strooit ze over je kwark en in je smoothie. Deze zalige bramen crumble MOET je ook echt eens proberen!! Mijn bramen zijn wat zurig, dus ik doe er een zoete appel bij, maar dit kun je omruilen voor een friszure appel als jouw bramen zoet zijn.

What do we need?

  • 300 gram bramen
  • 1 kleine zoete appel
  • 2 el honing
  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram grove havermout
  • 4 el kokosolie

Make & Bake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de bramen goed.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  • Meng de bramen, appel en 1 el honing.
  • Verdeel het mengsel over twee schaaltjes.
  • Roer vervolgens de havermout, amandelmeel, kokosolie en overige honing door elkaar met je vingers tot je grove kruimels hebt.
  • Strooi deze over het fruitmengsel en bak in 20-30 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Dominique van www.ilovesundays.nl is een sportieve kookfanaat met een passie voor gezond leven. Door haar werk als doktersassistente ziet zij vaak de gevolgen van een ongezonde levensstijl. Dat is dan ook haar doel: jou inspireren zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen!

IMG_4194

One thought on “Bramen crumble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *