Boost your power! Video #12

Fitgirls.nl wil vrouwen helpen zich bewust te worden van hun eigen innerlijke kracht. Elke maandag delen we daarom een inspirerende video en quote! Met deze power boost video begin je de week met een positief gevoel!

“Real girls aren’t perfect. Perfect girls aren’t real.”

https://www.youtube.com/watch?v=vPETP7-UfuI&feature=youtu.be

‘Perfect’ als een Barbie

Alle vrouwen zijn anders en mooi op hun eigen unieke manier. Dit was voorheen echter niet terug te zien in poppen zoals Barbie, wiens uiterlijk volledig overeen komt met het schoonheidsideaal van ‘size zero’. Door de Barbiepop krijgen kinderen al op jonge leeftijd het idee dat alle vrouwen er zo uit ‘horen te zien’. Het figuur van Barbie zou het ‘perfecte’ lichaam zijn.

Het management van Barbie deed kortgeleden echter een interessante zet en haalde deze ‘perfectie’ uit de Barbie poppen. De producenten van Barbie hebben nu een nieuwe collectie van poppen op de markt gebracht waar niet alleen verschillende huidskleuren, oogkleuren en haarstijlen naar voren komen, maar ook de verschillende posturen. Eindelijk worden de verschillende vrouwelijke lichaamstypes erkent!

Echte Vrouwen

Voor de ontwikkeling van het kind is deze verandering ook van groot belang. Kinderen zien zichzelf zo meer terug in de Barbiepoppen terug en blijven niet hangen in de beperkte, onrealistische blik op schoonheid. In mijn tijd hadden alle barbies dezelfde omtrek en altijd lang stijl haar. Geenszins vergelijkbaar met hetgeen wat ik in de spiegel zag. In onze ogen is het in gang zetten van de bewustwording van het kind op deze leeftijd een heel tof initiatief. Wat de kinderen (en producenten) er zelf van vinden, zie je in bovenstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *