Je bent mooier dan je denkt. Boost your power! video #15

Fitgirls.nl wil vrouwen helpen zich bewust te worden van hun eigen innerlijke kracht. Elke maandag delen we daarom een inspirerende video en quote! In dit filmpje worden mensen voor een spiegel gezet en moeten ze vertellen wat ze zien, zonder dat ze weten dat achter deze spiegel een wildvreemde vertelt wat hij of zij mooi aan de ander vindt. Met deze power boost video begin je de week met een positief gevoel!

“The mirror is not always an accurate reflection of reality”

Verschillende perspectieven

Hoe vaak kijk jij in de spiegel en zeg je tegen jezelf dat je er goed uitziet?

De mens (niet alleen de vrouw!) kijkt vaak met een ontzettend kritische blik naar zichzelf. Zowel sociologische als psychologische studies tonen keer op keer aan dat de manier waarop wij naar onszelf kijken nogal afwijkt van de manier waarop anderen ons zien. Waar jij zelf de nadruk legt op jouw negatieve eigenschappen, zoals je buik, je moedervlekken, je messy look of de grootte van je oren, lijkt een ander direct de schoonheden aan te wijzen, zoals je lieve lach, het kuiltje in je wang of je open uitstraling.

Dit experiment laat zien hoe groot het verschil is tussen jouw waarneming en de waarneming van een ander wanneer je naar jezelf kijkt. In deze video moesten mensen vertellen wat ze in de spiegel zagen, zonder dat ze wisten dat er achter de spiegel een vreemde zat, die vertelde wat hij mooi aan de ander vond. Heel leuk filmpje. Zeker weer een goed begin van jouw week! Ga jij vandaag ook nog een vreemde een complimentje geven?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *