Believe and you will achieve

Elk lichaam is anders, elk karakter is anders. Dit maakt het delen van deze fit journeys interessant om te lezen. Nu ben ik aan de beurt en dit geef ik eerlijk toe. Het is erg spannend om jezelf zo open te stellen. Lees hier mijn verhaal, en de transformatie die ik voornamelijk mentaal maakte. En vooral door te geloven in mezelf! Believe and you will achieve..

Voordat ik mama werd, was ik altijd met sporten/bewegen bezig. Mijn passie was dansen en daarnaast deed ik zo nu en dan aan fitness. Nooit heb ik mij volledig kunnen geven in een dansles, altijd een zwakke plek in mijn onder rug gehad. Al jaren liep ik met het idee in mijn hoofd om dansdocent of groepsles docente te worden. In die tijd had ik hier niet het zelfvertrouwen voor.

Toen raakte ik zwanger en kreeg ik al snel te maken met nog meer lichamelijke klachten. Alles verliep goed, onze mooie dochter werd geboren. Zij was mijn aller grootste motivatie om toch mijn passie weer te volgen. In die tijd heb ik de ene na de andere fysiotherapeut gehad. Men wist niet wat ik had maar de rug klachten bleven. Ik heb eigenlijk volledig mijn lichaam genegeerd en ben toen gestart als Zumba docent en als schaduw docent bij Body Jam.

Ik ging maar door en door. Veel krachttraining, veel dansen, nooit ontspannen en niet luisteren naar mijn lichaam. Tot dat de dag kwam dat ik daadwerkelijk niet meer kon lopen. Alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg toen de arts mij vertelde dat ik een hernia had. Ik huilde, niet alleen van de verschrikkelijke pijn maar ook, omdat ik juist nu alles weer moest laten vallen. Hetgeen waar ik zo voor had gewerkt was weg. Het hele proces en al je dagelijkse dingen, zoals alleen al de zorg voor jezelf en je eigen kind heb ik voor zo’n 4 maanden uit handen moeten geven. Gelukkig met hele lieve familie en vrienden om ons heen hebben wij ons er doorheen geslagen. Er was ook een tijd dat ik strompelend naar de wc ging en dat was de enige activiteit op een dag. Ik heb ook altijd veel aan yoga gedaan en juist tijdens deze periode kwam dit onwijs van pas. Bewegen kon niet, ademhalen en mediteren wel. Een van de essentiële elementen van yoga.

Yogi in de dop

Op een gegeven moment vond ik het genoeg geweest. Ik wilde niet meer huilen of zelfmedelijden hebben om deze situatie. Aan mijn man heb ik toen gevraagd om boeken uit de bibliotheek te lenen waarmee ik mij nog meer kon verdiepen in yoga. Hierdoor leerde ik loslaten accepteren en genieten van de dingen die ik wel had! Het was een zwaar maar ook onwijs mooi proces. Het heeft mij zoveel gebracht! Innerlijke rust, luisteren naar mijn lichaam en dat ik mezelf ook mentaal kan uitdagen en niet alleen fysiek. Mediteren bijvoorbeeld is voor mij nu een dagelijkse practice. Yoga docente worden stond al heel lang op mijn lijstje. Maar ik zag dit als een long term project iets wat ik (weer niet) durfde. Alleen had yoga andere plannen met mij dan ik met yoga :).

Onder andere door dit hele proces heb ik de kracht gekregen om ook deze droom waar te gaan maken. Het afronden van de yoga opleiding en het krijgen van een baan als yoga docent en gastvrouw is echt een super cadeau! Heeft yoga mijn danspassie vervangen? Zeker niet! Het een hoeft geen plaats te maken voor het ander en ik hoef niet te kiezen.

Wat is mijn motivatie nu?

Het leven in zijn algemeenheid is mijn motivatie! Tijdens mijn hernia en herstel periode heb ik vaak te horen gekregen dat het kwam door het sporten. Nogmaals: nee! Als dit zo was zou ik nu niet op advies van artsen juist weer moeten sporten. Je lichaam fit en sterk houden is niet alleen voor mij van belang, ook voor jou! Gezonde voeding en beweging zijn essentieel voor iedereen. Wees dankbaar voor het lichaam wat je nu heb en vanuit die dankbaarheid en liefde kan je pas doelen gaan stellen. Luister goed naar je lichaam gedurende jouw hele (fit) journey.

Fysieke doelen?

Jazeker! Ook ik heb fysieke doelen. Ondanks dat ik weet dat ik altijd moet opletten. Een van mijn grootste doelen is mijn yoga practice. Iets waar je een heel leven lang over kan doen, heerlijk! Want als yogi ben je nooit uitgeleerd. Ook zal ik aan krachttraining blijven doen. Dit uit advies van de artsen, maar ik voel mij hier ook veel sterker door. Enkele dagen terug heb ik voor het eerst weer gedanst. Waaaahhh – dat is hoe ik me voelde! Wat een mooi en bevrijdend gevoel gaf dat! Eerder is mij verteld dat ik dit niet snel weer zou kunnen. Na goedkeuring van de fysiotherapeut heb ik weer meegedaan. En euhm… Dit smaakt naar meer!

Ik hoop jullie hiermee te hebben kunnen motiveren om je eigen fit journey te starten. Een fit journey is voor iedereen anders. Je kan hier jouw eigen weg in vinden. Het heeft niet te maken met een bepaalde kledingmaat, het is fitheid voor het leven!

 Photo made by : Celise Bakker 

7 thoughts on “Believe and you will achieve

  1. Meike zegt:

    Mooi verhaal! Je slaat wel precies de spijker op zijn kop, want heel veel meiden vergeten te luisteren naar hun lichaam. Ze willen hun doel bereiken, maar vergeten daarbij dat je om daar te komen, wel je lichaam nodig hebt! Luisteren naar je lichaam is het belangrijkste in een (fit)journey! Fijn om te lezen dat je nu ook het dansen rustig aan kunt oppakken! Echt een topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *