Begin de dag energiek in drie minuten

Herken je dat gevoel? De wekker gaat en na drie keer snoozen, sta je dan toch uiteindelijk op. Je lichaam is stijf en je strompelt naar de badkamer. Al direct begint de dag traag. En dat terwijl je met maar drie simpele oefeningen en drie minuutjes, die nare ochtend makkelijk om kunt zetten in een fris en energiek begin van de dag.

Morning workout

10 x Rocking

10 x ‘Ja’ knikkers

10 x Knie heffen met rotaties.

Deze oefeningen kosten slechts drie minuten van je tijd in de ochtend.

Rocking

Ga zitten op handen en knieën in kruip positie op een een vloerkleed of op een yoga matje. Je handen hou je recht onder je schouders. Breng nu je billen naar je hielen en ‘rock’ heen en weer. Dit is een goede heupopener en je zenuwstelsel krijgt een geweldige kickstart. Doe dit tien keer en ga direct naar de volgende oefening.

rocking 1 Fitgirlsja knikker 1 Fitgirls

 

Ja-knikkers

Blijf op je handen en knieën zitten, druk je tong tegen je voortanden en buig je nek naar beneden. Vervolgens kijk je recht omhoog zonder de positie van je rug te veranderen. Doe dit ook tien keer.

ja knikker 2 Fitgirlsja knikker 1 Fitgirls

 

Knieheffen met rotaties

Ga rechtop staan, zodat je lichaam van je oren tot aan je enkels een rechte lijn is en breng dan je linker knie naar je rechter elleboog. Houd je schouders hierbij naar achter. Het helpt om je billen aan te spannen, wanneer je dit moeilijk vindt, moet je je voorstellen dat je een muntje tussen je billen klemt en zo hard aanspant dat je het niet laat vallen. Ondertussen span je ook je buikspieren stevig aan. Breng daarna je rechter knie naar je linker elleboog en herhaal deze oefening tien keer.

knie heffing 1 fitgirlsknie heffing 2 Fitgirls

 

En klaar ben je! Door deze drie oefeningen iedere morgen even snel te herhalen, ga je de dag fris tegemoet. De oefeningen zijn echter niet alleen maar bevorderend voor je ochtend. Je maakt je gewrichten en spieren soepel en je traint voor een betere flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit van je lichaam. Het grote voordeel van deze oefeningen is dat je neurologisch systeem even wakker geschud wordt. Hierdoor ben je klaar voor de dag met een flinke dosis energie. Probeer deze oefeningen elke dag de doen en we beloven je dat ook je prestaties in de sportschool verbeterd zullen worden.

Wij zijn benieuwd naar jullie foto’s, filmpjes en ervaringen,

Groeten uit het bijna altijd zonnige Ibiza, waar de dag altijd fris en fit begint.

 

eigenaren workout ibiza fitgirls

Marisa & Virgil zijn de eigenaren van The Workout Club Ibiza. Marisa wordt ook wel ‘Miss Organized’ genoemd en is het kloppend hart van de TWC Ibiza organisatie. Virgil is de Upper coach van de TWC Ibiza coaching squad met een passie voor houding, beweging en simpele maar effectieve trainingsmethoden.

Samen met hun team van getalenteerde coaches hebben ze het doel om zo veel mogelijk mensen te helpen om een betere versie van zichzelf te worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *