BBQ time: Overheerlijke gevulde zoete aardappel!

Ga je binnenkort barbecueën? Probeer dan deze heerlijke gevulde zoete aardappel van Voedzaam & Snel! Dit recept is overigens ook heel handig voor vegetariërs en veganisten. Dat wordt smullen van de barbecue!

Dit recept is makkelijk en snel te maken. De vulling bestaat uit ss, avocado, munt en peterselie. De zoete aardappel zelf laat je gaar worden in aluminiumfolie. Je kan ervoor kiezen om de aardappel op de barbecue te leggen of tussen de kolen, it’s up to you! De zoete aardappel is over het algemeen binnen 40 minuten gaar, maar dat hangt natuurlijk af van de grootte en hoe heet je barbecue is. Geen idee hoe je dit kan checken? Pak dan een satéprikker om dit te controleren. Gaat de satéprikker er moeiteloos is dan is je zoete aardappel zacht en ready om gevuld te worden.

What you need (4 porties)

  • Zoete aardappel – 4 kleine, +/- 300 gram per stuk
  • Maïs – 150 gram
  • Avocado – 1
  • Citroensap – 1 eetlepel
  • Korianderzaad – 1 theelepel
  • Verse peterselie – 1 takje
  • Verse munt – 1 takje
  • Peper en zeezout – naar smaak

Make & Bake

  1. Was de aardappel en droog deze vervolgens af met een doekje of keukenpapier.
  2. Rol de aardappel in een aluminiumfolie en denk het goed af.
  3. Leg nu de aardappel op de barbecue of tussen de kolen en draai deze af en toe om. Na ongeveer 40 minuten controleer je met een satéprikker of de aardappel gaar is.
  4. Maak in de tussentijd alvast de vulling. Laat de maïs eerst uitlekken.
  5. Snijd de blaadjes peterselie en munt fijn en doe deze, samen met de maïs, in een schaal.
  6. Pak het citroensap, de olijfolie, het peper, zout en korianderzaad en giet alles in het schaaltje.
  7. Snijd daarna de avocado doormidden en lepel al het vruchtvlees uit de schil. Snijd dit in blokjes.
  8. Leg de blokjes in de dressing.
  9. Zodra de aardappelen gaar zijn snijd je ze in de lengte in.
  10. Meng vervolgens de avocado en de dressing in een schaaltje.
  11. Duw de aardappel een beetje open en vul deze met je heerlijke vulling.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *