Bananenbrood met sinaasappel en vanille

Dit bananenbrood is smeuïg en compact. Een keertje mét boter, omdat dat ook wel eens lekker is, maar daardoor bevat het ook net iets meer calorieën. We kozen dit keer voor een echt herfstig bananenbrood met citrusvruchten, vanille en kaneel. Lekker met een kopje thee of als tussendoortje naar school of werk!

What you need:

  • 120 gram boter
  • 240 gram speltmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 60 milliliter versgeperste sinaasappelsap
  • 50 gram rozijnen
  • 1 vanillestokje
  • Make, shake & bake
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Pers de sinaasappel uit en laat de rozijnen hierin wellen.
  3. Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur.
  4. Meng het speltmeel, bakpoeder, kaneel en een snuf zout in een grote kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg het merg toe aan de kom.
  5. Klop de eieren los met 60 milliliter sinaasappelsap in een andere kom. Schenk de gesmolten boter bij het eimengsel en mix door elkaar heen. Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer alles snel door elkaar.
  6. Prak de bananen in een aparte kom en mix deze bij het beslag.
  7. Spatel tenslotte de uitgelekte rozijnen door het beslag.
  8. Schap het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik van 25cm en bak het in 50 tot 60 minuten gaar.
  9. Prik met een satéprikker in de bovenkant. Als deze er droog uitkomt, is het bananenbrood gaar.
  10. Laat het brood in de vorm afkoelen en vervolgens op een rooster.
  11. Snijd in 12 plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *