Bananenbrood met kokos en walnoten

Bananenbrood is al een tijdje hot and happening en er zijn inmiddels al veel verschillende varianten. Je kan bananenbrood precies maken zoals je zelf wilt. De basis is vaak hetzelfde, maar daarnaast kun je prima je favo ingrediënten aan het recept toevoegen. Klinkt goed toch?

Bananenbrood maken is echt super easy en het is ook nog eens lekker gezond. Voor dit recept heb ik gekozen om amandelmeel te gebruiken. Dit omdat amandelmeel bestaat uit veel vitaminen en mineralen, koolhydraatarm is en veel gezonde vetten bevat. Bananenbrood is dus een goed alternatief voor ‘normaal’ brood omdat het een hoge voedingswaarde heeft. Als ontbijt, lunch of gewoon lekker als tussendoortje: je kan bananenbrood eigenlijk op elk moment van de dag eten. Maak het nog lekkerder met een laagje roomboter, pindakaas of jam, whatever you like!

What you need (1 brood)

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels kokosvet (om in te vetten)
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram kokosrasp
  • 150 gram amandelmeel
  • Snufje zout

Make & Shake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de bananen en het kokosvet tot een smeuïg geheel. Je kan er voor kiezen om een keukenmachine te gebruiken. Heb je geen keukenmachine? Don’t worry, met een vork prakken gaat ook prima!
  3. Voeg het amandelmeel toe aan het bananenmengsel en roer het met een spatel door elkaar.
  4. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, maar blijf wel goed roeren.
  5. Voeg tot slot de honing, walnoten, kokosrasp, kaneel en het snufje zout toe. Blijf goed roeren zodat alles over het beslag verdeeld is.
  6. Vet het cakeblik in met kokosvet, dit kan eventueel ook met roomboter.
  7. Zet de cakevorm ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Hoelang het banenbrood precies in de oven moet is per oven een beetje verschillend. Houd daarom het brood goed in de gaten!

Tips

  • Wanneer je merkt dat de bovenkant van het bananenbrood te snel bruin wordt kun je de cakevorm afdekken met bakpapier.
  • Om te checken of het bananenbrood gaar is prik je er met een satéprikker in. Als deze er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar. Het kan zijn dat het stokje een klein beetje vochtig is, maar dit komt in dit geval meestal door de bananen. Als je zeker weet dat de rest gaar is, is je brood gewoon klaar.
  • Je kan bananenbrood invriezen zodat je altijd een stukje to-go hebt!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *