#Back2Basic: Zelfgemaakte Appelmoes

Hoe maak je nou zélf een lekkere gezonde tomatensaus, een kruidenmix of een maaltijdsoep zonder dat je hiervoor kant-en-klare pakjes of zakjes gebruikt? Wij geven jullie de antwoorden. De komende periode zullen wij jullie, naast de #budgetrecepten en #15minutemeals ook enkele #back2basic recepten geven.

Appelmoes, wij zijn er dol op! Ideaal als tussendoortje. Helaas zit in jouw pot appelmoes uit de supermarkt vaak toegevoegde suiker. Gelukkig kun je appelmoes heel makkelijk zelf maken. 

DSC_0007

WHAT DO WE NEED (voor een grote pot):

  • 2 kg zachte appels (bijv elstar), geschild, ontpit en in partjes gesneden
  • kaneelstokjes

MAKE, SHAKE & BAKE

  1. Schil, ontpit en snijd de appels in partjes. Zet de appels op in een pan met een laagje water. De appels moeten ongeveer voor 1/3 onder water staan. Leg de kaneelstukjes ertussen. Wij gebruikten 3 kaneelstokjes voor het maken van de appelmoes. Laat alles op een zacht vuur koken tot de appels zacht genoeg zijn om er een moes van te maken.
  2. Verwijder de kaneelstokjes en gebruik eventueel de staafmixer om er een moes van te maken. Wij hebben dit niet gedaan omdat we meer een appelcompote wilde hebben met grove appelstukjes erin.

Tip: Wacht met het eten van de appelmoes tot deze is afgekoeld, dan smaakt hij nog zoeter!

2 thoughts on “#Back2Basic: Zelfgemaakte Appelmoes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *