#Back2Basic: Simpele broccolisoep

De komende periode zullen wij jullie, naast de #budgetrecepten en #15minutemeals ook enkele #backtobasics recepten geven, want hoe maak je nou zélf een lekkere gezonde tomatensaus, een kruidenmix of een maaltijdsoep zonder dat je hiervoor kant-en-klare pakjes of zakjes gebruikt? Wij geven jullie de antwoorden. Vandaag het basisrecept voor een simpele broccolisoep die binnen een handomdraai op tafel staat!

WHAT DO WE NEED

 • 1 stronk broccoli
 • 2 aardappels
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • Groentebouillon
 • Peper en zout
 • Eventueel kun je de soep garneren met kaas, verse munt of gerookte zalmsnippers

MAKE, SHAKE & BAKE

 1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
 2. Kook de aardappels in een laagje water samen met een bouillonblokje in ongeveer twintig minuten gaar. Let op: gooi het kookvocht niet weg!
 3. Snipper de ui en de knoflook en fruit dit in een koekenpan met wat olijfolie voor ongeveer vijf minuten.
 4. Kook water in de waterkoker en was ondertussen de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk af, giet het water uit de waterkoker in een pan en kook de roosjes in vijf tot tien minuutjes gaar.
 5. De broccoliroosjes kun je gewoon afgieten, maar het kookvocht van de aardappels moet je bewaren. Je kunt de aardappels bijvoorbeeld afgieten in een kom, waardoor het water niet wegspoelt.
 6. Stop de aardappels en de broccoliroosjes samen met de ui en de knoflook in de blender, doe hier ook een klein beetje van het kookvocht bij (anders kun je je blender niet gebruiken).
 7. Zet de blender aan tot de groenten fijn zijn.
 8. Waarschijnlijk is je soep nu nog erg dik, daarom kun je elke keer kleine beetjes van het kookvocht van de aardappels erbij gieten tot je soep de juiste dikte heeft.
 9. Maak de soep op smaak met peper en zout. Garneer met munt, zalmsnippers of wat geraspte kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *