Ashley Graham: plus-size and confident!

Ashley Graham schrijft geschiedenis door met haar maat 48 als eerste plus-size model op de cover van het Amerikaans magazine Sports Illustrated te stralen. Niet zomaar een cover, maar die van het jaarlijkse Swimsuit Issue, waarop Ashley’s curves in bikini extra goed uitkomen. Hiermee is een statement gemaakt, dat hopelijk tot een nieuwe trend in de modewereld zal leiden.

Sports Illustrated

Sports Illustrated is een Amerikaanse franchise omtrent sport in de media. Hun magazine wordt wekelijks gelezen door zo’n 23 miljoen mensen. Het Swimsuit Issue wordt al sinds 1964 jaarlijks uitgebracht. De lancering van dit nummer is in Amerika zo’n grote happening, dat het zelfs zijn eigen televisieshow, video’s en kalenders heeft.

Een verschijning op de cover van het jaarlijkse Swimsuit Issue heeft voor veel modellen het begin van een succesvolle carrière betekend, onder andere Tyra Banks, Heidi Klum en Kate Upton sierden ooit de voorkant van het tijdschrift. Veel modellen dromen ervan om op de cover van het blad te mogen verschijnen. Dit leek altijd een onbereikbaar doel voor modellen met rondingen en een maatje meer, tot dit jaar.

si-ashley-graham-600x800 Fitgirls

Statement

Vorig jaar maakte het Swimsuit Issue al een statement door voor het eerst een plus-size model in een advertentie te laten verschijnen. De advertentie, eveneens met Ashley Graham, ging gepaard met de hashtag #CurvesInBikinis. Dit jaar schrijven ze echt geschiedenis, door de cover van Sport Illustrated voor het eerst toegankelijk te maken voor vrouwen met een maatje meer. Ashley Graham neemt deze eer op zich en dat doet ze met kracht en zelfvertrouwen.

Ashley Graham is lekker bezig als het gezicht van vele plus-size modellen. Ze is niet alleen het eerste plus-size model voor Sport Illustrated, ze was ook een van de eerste plus-size modellen die op een catwalk verscheen. Daarnaast heeft ze een eigen lingerielijn en is ze de oprichtster van een groep modellen met een maatje meer. Ze ziet het als haar doel en plicht om vrouwen te leren dat je gezond kan zijn met iedere mogelijke kledingmaat. Volgens Ashley moet je goed voor je lichaam zorgen. Dit doe je vooral door te bewegen en tegen jezelf, ‘ik hou van je,’ te zeggen. Je moet niet de negativiteit van schoonheidsidealen toelaten.

“It’s about time this happens. We are all built differently and that’s a good thing! Celebrate and embrace your differences!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *