Amandelmeel cake met rood fruit en chocolade

Wij houden eigenlijk van alles waar chocolade op zit en daarom zijn wij super enthousiast over dit recept van Voedzaam & Snel. Aangezien het weer nog niet geweldig is, halen wij de zomer zelf alvast in huis met deze heerlijke, zomerse cake. De cake wordt na het bakken overgoten met pure chocolade. Yum! 

Voor de basis gebruiken we amandelmeel. De cake is enorm voedzaam en je hoeft dan ook zeker niet bang te zijn dat je het in één keer opeet. Door rood fruit en 2 rijpe bananen toe te voegen wordt de cake heerlijk zoet. Het fruit is niet alleen goed voor de smaak, maar het zorgt ook nog eens voor een extra toevoeging van vitamines en mineralen. Een feestje op je bord!

Bij het maken van de cake is het hebben van geduld erg belangrijk. Als je de cake uit de oven haalt moet je hem nog een tijdje af laten koelen. Vervolgens kun je de gesmolten chocolade en het verse fruit toevoegen. Ook is de cake niet zo stevig als de standaard variant die we kennen, die gemaakt is van bloem, suiker en boter. Dus decoreer en snijd de cake pas als hij volledig is afgekoeld, want anders kun je geen mooie plakken snijden.

What you need (8-10 porties)

  • Amandelmeel –  200 gram
  • Ei – 3 stuks
  • Rijpe banaan – 2 stuks
  • Rood diepvriesfruit – 200 gram
  • Roomboter – 65 gram
  • Bakpoeder – 1 theelepel
  • Een snufje zeezout
  • Pure chocolade, 72% – 100 gram
  • Vers rood fruit – aardbeiden, frambozen etc.

Make, Shake & Bake

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  2. Pak een kom en voeg het amandelmeel, bakpoeder en een snufje zeezout toe. Meng dit door elkaar.
  3. Pak een bakje, schil de bananen en prak deze met een vork fijn.
  4. Kluts de eieren en voeg deze toe aan de geprakte banaan. Meng dit weer door elkaar.
  5. Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje.
  6. Voeg de roomboter en de geprakte banaan met ei toe aan de beslagkom.
  7. Meng dit tot een glad beslag.
  8. Bedek een cakeblik met een vel bakpapier.
  9. Giet de helft van het beslag in het blik, voeg het diepvriesfruit toe en doe de rest van het beslag erbij.
  10. Doe de cake nu 40 tot 45 minuten in de oven.
  11. Haal de cake uit de oven en haal hem samen met het bakpapier uit het blik.
  12. Smelt de chocolade au bain marie.
  13. Als de cake helemaal afgekoeld is giet je de chocolade over de cake en leg je als finishing touch het verse, gesneden fruit erop.
  14. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *