De perfecte hardloopschoen: Adidas lanceert nieuwe Solar Boost in het Gym Lokaal

Mijn eerste marathon heb ik overleefd op de Ultra Boost van Adidas en sindsdien ben ik de grootste fan van deze hardloopschoen. Ik was dan ook door het dolle heen toen ik hoorde dat ik de nieuwe hardloopschoen van Adidas mocht testen: de Solar Boost. Dit deed ik gelukkig niet alleen maar met groep ‘’lucky bastards’’ bij Het Gymlokaal in Amsterdam.

Het Gymlokaal

Hoe kun je nou beter een hardloopschoen testen dan daadwerkelijk een run te doen? Wij ‘’uitverkorenen’’ werden verwacht bij Het Gymlokaal, een onderdeel van De School. Dit complex bestaat uit twee authentieke gymlokalen die een beetje verstopt zijn op een rustig terrein vlakbij het Rembrandtpark. Het Gymlokaal is geen standaard gym. Geen claustrofobisch zweethok maar juist een lichte, open ruimte waar er weer ‘’gespeeld’’ mag worden. Hier wordt er weer teruggegaan naar de basis.

Het mooie aan Het Gymlokaal is de focus op samen bewegen zodat je elkaar kunt motiveren in een persoonlijke en speelse sfeer. Ook worden er voornamelijk functionele trainingen gegeven. Herinner je je nog dat je je als kind zonder problemen kon optrekken? Zou je dat nu nóg kunnen? Juist… Trainingen die gegeven worden, zijn o.a. (kick)boksen, yoga, capoeira, barre en crosstraining. Door de ideale, rustige ligging en de mooie visie van samen bewegen, is het Gymlokaal natuurlijk de ideale locatie voor het Solar Boost event van Adidas.

Hardlopen met Jip Vastenburg

In een grote gymzaal mochten we plaatsnemen op bankjes waar we als kleine kindjes ook al op zaten met gymles. Voor ons stond Jip Vastenburg. Hardlopers kennen haar misschien wel want zij is dé Nederlandse snelheidsduivel, met een tijd van 32 minuten op de 10 kilometer hardlopen. Ook is ze Nederlands kampioen op de halve marathon. Van haar tijden kan ik alleen maar dromen… Ik vond het dan ook super gaaf om met haar te gaan hardlopen.

Na een korte meet & greet met Jip in Het Gymlokaal, was het dan eindelijk zo ver en mochten we zelf de Solar Boost proberen. Onder leiding van Jip begonnen we aan een 6 kilometer run met ondergaande zon. Al bij de eerste stap merkte ik hoe opvallend licht de Solar Boost schoenen zijn en dat ze een fantastische demping hebben. Ook snijden de veters niet in je wreef waardoor het een zeer comfortabele schoen is.

Het mooiste stukje van Amsterdam

We liepen met een groep richting een grasveld om daar met Jip wat oefeningen te doen, vooral gericht op de bilspier. Jip legde uit dat alle kracht van hardlopen uit de bilspieren komen dus dat het belangrijk is om deze goed te trainen. Na een goede warming up, zetten we onze run voort richting het Vondelpark. Toen we met z’n allen door het park liepen, ervaarde ik zo’n geluksgevoel! Het was stralend mooi weer, alle bomen en bloemen stonden in bloei en we liepen door een van de mooiste stukjes van Amsterdam met een ondergaande zon. Een moment om nooit te vergeten.

Na het Vondelpark liepen we verder, terug naar het Rembrandtpark richting de twee hondjes die op het viaduct staan. Daar werden we verrast met een waar fotomoment met levensgrote letters die het woord ‘’Solar Boost’’ vormden. Zo met de ondergaande zon, konden daar spectaculaire plaatjes geschoten worden.

Terug bij Het Gymlokaal werden we verrast met lekkere gezonde snacks en kreeg ik zelfs een eiwitshakie voorgeschoteld, die al snel vervangen werd door de beste gin-tonic van Amsterdam. Door de rustige ligging waan je je even ergens anders en door de gezellige trainers van het Gymlokaal, was ik helemaal de tijd vergeten. Ik bleef veel te lang hangen maar hé zoiets gaafs maak je maar een keer mee.

Enne… de Solar Boost is me zó bevallen dat ik in het weekend twee lange afstand runs heb gedaan. Gewoon omdat deze hardloopschoenen een feestje voor je voeten zijn. De schoen is geïnspireerd op NASA-technologie waardoor de schoen nog lichter is geworden dan zijn voorganger (slechts 295 gram!). Ook heb je door de ‘’Boost’’ technologie die verdeeld is over de lengte van de zool, een goede demping en kan je makkelijk snelheid maken en behouden. De perfecte hardloopschoen dus. Wil je ze ook proberen? Voor €159,95 zijn ze van jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *