27 maart 2017 
2 min. leestijd

6 tips om te leren luisteren naar je lichaam

6 tips om te leren luisteren naar je lichaam
Wat nou als je de keuze had om je sexy, fierce and free te voelen? Wij hebben de perfecte manier om dit te kunnen realiseren! En wel door simpelweg te luisteren naar je lichaam. Om dit überhaupt te kunnen doen, moet je openstaan voor spirituele gedachtes. Als je dit onder de knie hebt, is de kans groot dat jij jezelf datgene geeft dat je nodig hebt! Behandel je lichaam alsof het van goud is en niet van plastic. Als jij jezelf goed behandelt, dan voel jij je automatisch lekkerder in je vel. Wie wilt dat nou niet? Anyways, er zijn talloze manieren om je lichaam op een positieve manier te benaderen. Lees hieronder wat het beste bij jou past en leer om te luisteren naar je lijf!

1. Voed je lichaam op een goede manier

Als je echt, maar dan ook écht leert luisteren naar wat je lichaam nodig heeft, dan zal het ook de antwoorden geven die je nodig hebt. Vanbinnen denk je misschien: 'Oké, ik heb écht trek in chocolade of pizza', maar dat is enkel een verlangen. Het is niet wat je lichaam nodig heeft! Je kunt beter andere gezonde voeding binnenkrijgen waar je bijvoorbeeld energie uit haalt of welke een boost is voor je huid. Denk hierbij aan eiwitten, fruit en noten. Als je je lichaam op de juiste manier voedt dan zal je dit ook merken. Ik zeg niet dat je nu geen chocolade of pizza meer mag eten, maar probeer een balans te creëren en bedenk bij je maaltijden wat voor effect dit kan hebben op je lichaam.

2. Creëer een slaapritme

De meeste mensen zullen iedere nacht zeven à acht uur slaap nodig hebben. Dit hangt natuurlijk wel weer af van je leeftijd en waar je goed op leeft. Zelf heb ik bijvoorbeeld maar zeven uurtjes slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Er zijn ook mensen die aan vijf uur slaap genoeg hebben. Ik kan mij zelf niet voorstellen dat je dit heel lang kan volhouden. Op een gegeven moment stort je in. Probeer uit te vinden hoeveel uur slaap je nodig hebt en probeer hier een ritme in te vinden. Geloof ons, een ritme helpt heel veel!

3. Write it down

Probeer gebruik te maken van een dagboek en schrijf alle gedachtes die zijn blijven hangen op. Denk vooral aan wat je hebt meegemaakt en wat voor soort gevoel je daarbij kreeg. Werd je bijvoorbeeld moe na een ongezonde maaltijd of had je juist veel energie na het eten van twee eieren en een salade? Hierdoor leer jij jezelf ook kennen! Je weet dan namelijk dat bepaalde voeding je positief of negatief kan laten voelen. Houd dit bij en binnen no-time weet jij van welke voeding jouw lichaam het happiest wordt.

4. Maak tijd vrij voor jezelf

Naast je normale verplichtingen is het belangrijk om tijd vrij te maken voor the fun stuff. Dit kan slechts een kwartiertje zijn of een compleet dagje uit: het hangt allemaal af van je schema en hoeveel tijd jij jezelf gunt. Doe eens lekker gek en durf de uitdaging aan te gaan door compleet uit je comfort zone te stappen en even te relaxen.

5. Behaal je doelen

Probeer voor jezelf doelen op te stellen. Als je van jezelf weet dat er voeding is die je een bepaald gevoel geeft, zoals een opgeblazen gevoel of diarree, probeer dit dan te verminderen of helemaal uit je leven te verbannen. Als je dit lastig vindt, dan kun je altijd nog kijken naar een vervanging van een product. Bekijk alle positieve punten en maak hier een challenge van!

6. Wees dankbaar

Wees dankbaar voor alle positiviteit in je leven. Dat maakt je de persoon die je nu bent. Dit kan te maken hebben met je familie, vrienden, de natuur, je huisdieren; eigenlijk alles waarbij jij je emotioneel bij betrokken voelt. Dankbaar zijn maakt je een gelukkig persoon.
Reactie plaatsen