5 tips om met tegenslagen om te gaan

Iedereen heeft ze en gaat er op een andere manier mee om: tegenslagen. De ene keer wat groter dan de andere keer, maar ze zullen je altijd een beetje aan het wankelen brengen. Ook ik heb regelmatig te maken (gehad) met tegenslagen, maar ik geloof dat alles gebeurt met een reden. Misschien ga jij op dit moment door een zware periode of zie je het even niet meer zitten. Lees deze vijf tips dan door en misschien sta je, net als ik, weer een stukje positiever in het leven!

Motiverende quotes als ‘What doesn’t kill you makes you stronger’ of ‘When life gives you lemons, make lemonade’ zijn heel leuk, maar helpen je natuurlijk niet écht. Een positieve houding daarentegen wel. Iets moois kunnen zien in elke situatie vind ik dan ook heel erg belangrijk. Tegenslagen horen nu eenmaal bij het leven, je kan ze niet voorkomen, maar hoe je ermee omgaat is helemaal aan jou.

1. Lucht je hart

Lucht je hart, vertel aan je vriendinnen, vriend of familie hoe het met je gaat, wat er gebeurd is en hoe je je voelt. Of schrijf het op. Doe wat werkt voor jou. Misschien denk je dat niemand je zal begrijpen of je kan helpen, maar je verhaal delen, of dat nu met iemand is die je vertrouwt of in een dagboek, zal al veel opluchten en helpt je misschien ook om te relativeren.

2. Relativeren

Is het echt zó erg? Ik probeer het vaak in een groter geheel te zien en dan valt het meestal best wel mee. Denken in oplossingen en mogelijkheden geeft veel meer positieve energie dan blijven hangen in het negatieve gevoel.

3. Mediteren

Sowieso een grote ‘stress releaser’, maar het zorgt er ook voor dat je even helemaal tot jezelf komt. Alleen op die manier kun je beslissingen maken die van binnenuit komen en dat vind ik persoonlijk heel erg belangrijk. Daarbij mag je je emoties gewoon toelaten. Het is helemaal oké om boos, verdrietig of bang te zijn. Voel het, accepteer dat het er is en laat het los. 

4. Own it

Oké, er zit een hobbel in de weg, of misschien wel een hele grote heuvel, maar dit blijft niet altijd zo. Geloof erin dat het goedkomt en doe je best om er het beste van te maken. Zoals ik eerder al schreef: denk in mogelijkheden in plaats van problemen. Is er iets wat je kan doen om de situatie te veranderen? Maak een plan, werk eraan en own it.

5. Dankbaar

Dit is een lastige, want hoe kan je nu dankbaar zijn voor een tegenslag? Iets wat je absoluut niet wilde is gebeurd of gaat gebeuren. Toch zal je door deze situatie heen moeten en daar leer je altijd van, hoe moeilijk dat ook is. Misschien ga je bepaalde personen meer waarderen, krijg je een hele leuke andere baan of zie je in dat die jongen jou eigenlijk helemaal niet gelukkig maakte. En dit geldt eigenlijk voor altijd, niet alleen bij tegenslagen; wees dankbaar voor alles wat je wel hebt en wat wel goed gaat.

Natuurlijk wens ik niemand tegenslagen toe, maar iedereen krijgt er nu eenmaal mee te maken. Ik hoop dat je, als je door zo’n periode heen gaat, even terugdenkt aan dit blog en dat ik je dan misschien een klein beetje heb kunnen helpen om er op een positievere manier mee om te gaan.

Liefs,
Lizzy

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .