4 Vegetarische top recepten voor de Nationale Week Zonder Vlees

Een week zonder vlees, zou jou dat lukken? Doe dan van 11 tot en met 17 maart mee aan de Nationale Week Zonder Vlees! Dit is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van ‘De hippe vegetariër’. Wanneer je als volwassene deze week geen vlees eet, bespaar je: 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Elke dag vlees eten is niet nodig om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen. We willen mensen bewust maken en laten ervaren dat vegetarisch eten super lekker is en goed voor mens, milieu en dier. Om jou wat inspiratie te geven hebben we onze vier lekkerste vegetarische recepten op een rijtje gezet! Enjoy!

1. Gevulde zoete aardappel met geroosterde druiven, geitenkaas en walnoten

Wil je weer eens wat nieuws op tafel zetten? Probeer dan dit super lekkere veggie recept van Voedzaam en Snel. Zij maken van een zoete aardappel een super aantrekkelijk gerecht door hem te vullen met geroosterde druiven, zachte geitenkaas en walnoten. Als finishing touch kan je eventueel nog wat honing toevoegen. Fingerlicking good!

2. Vegetarische lasagne met extra veggies

Ben je gek op Italiaans eten, en dan vooral lasagne? Hier hebben wij een heerlijk recept voor een vegetarische lasagne. Wees maar niet bang om het vlees te missen! Probeer deze vegetarische lasagne zelf, en laat ons weten wat je ervan vindt.

3. Heerlijke groentesalade met broccoli, paprika en pecannoten

Houd je van lekkere en gezonde salades? Voeg deze variatie dan aan je favorietenlijst! Met dit recept verander je een berg groente in een heerlijke salade! Door groente toe te voegen aan je salade zorg je voor een maaltijd die rijk is aan vitamines en mineralen. In deze salade zorg je voor een lekkere, sappige bite door de broccoli en peulen te stomen. Voor de gezonde vetten voeg je een handje pecannoten toe en om je salade extra lekker en voedzaam te maken. Enjoy!

4. Lactosevrije en vegetarische stroganoff

Dit is onze all time favorite! En wordt serieus wekelijks gegeten. Stroganoff wordt meestal bereid met vlees maar bij dit recept is vlees overbodig. De smaakvolle ingrediënten doen hun werk goed genoeg. Ook voor mensen die niet persé lactosevrij hoeven te eten, is dit recept daarom echt een aanrader! Snel klaar, voedzaam en super lekker! Serveer de stroganoff met de gekookte zilvervliesrijst en fijn gesneden peterselie. Nu kan je zonder klachten genieten, hoe fijn is dat! Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *