#2 Gabi’s Fitjourney: De knop om

In mijn vorige blog vertelde ik jullie hoe ik de stap heb gezet om een echte fitgirl te worden. Maar dit was nog niet het einde van mijn fitjourney. Om weer in balans te komen moest ik eerst weer mezelf leren kennen. “Wat vind ik nou echt leuk? Waar word ik gelukkig van? Hoe voel ik mij het meest in balans?” Kort gezegd: #Back2basic! Voor mij is er maar één plek waar ik dat echt kan doen… op grote hoogte!

Daar gingen we dan, de sneeuw en bergen tegemoet! Skiën is bij ons echt een familie-ding. Mijn broertje was al skileraar en hij genoot altijd met volle teugen. Stiekem leek mij dat ook wel wat. Maar ja, dat was natuurlijk allang niet meer voor mij weg gelegd…toch? Op de eerste avond gingen we direct ook op stap. Oostenrijkers zijn erg open en vriendelijke mensen, dus we maakten al snel vrienden. En wat een feest hebben we er van gemaakt! Stappen en alcohol pasten natuurlijk niet echt in het plaatje van een ‘fitgirl’, maar wat had ik die uitlaatklep hard nodig. Ik genoot en het kon me niets schelen wat anderen er van vonden. Ik wilde gewoon simpelweg lol hebben en eindelijk weer mezelf zijn!

Sneeuw, humor & verbazing

Ook overdag genoot ik. Het weer was mooi, het skiën ging heerlijk en was een goede work-out, en de bergen… Een deel van mijn roots ligt in de Roemeense Karpaten. Bergen gaven mij altijd al het gevoel dat ik ‘thuis’ was. Een gevoel van rust, balans, geluk en vrijheid. Een omgeving waar ik terug naar mijn basis kan. Eigenlijk zou iedereen zich altijd zo moeten voelen, maar helaas nemen we vaak te eenvoudig genoegen met minder.

Enkele Oostenrijkse vrienden nodigden mij uit voor een etentje. Gezellig! De kok bleek een Engelse ski instructeur te zijn met een scherp gevoel voor humor. We konden het direct goed vinden en spraken af de volgende dag samen te gaan skiën. En wat hadden we een lol! Gierend van het lachen op de sleeplift, zonnebaden in de stoeltjeslift, maar ook goede gesprekken. De dagen erna ondernamen we meer en meer samen en het gevoel groeide. Maar nuchter als ik was, zag ik dit als iets tijdelijks. Want, ik moest terug naar Nederland. Maar, soms verbazen mensen je op de momenten dat je dit het hardst nodig hebt.

Vlak voor vertrek werd mij langs de neus weg gevraagd of ik niet een langeafstandsrelatie wilde proberen. Ik was stomverbaasd… Een man, een ski instructeur nota bene, wilde zijn vrijheid opgeven voor iemand die hij net had leren kennen? Te mooi om waar te zijn dacht ik. Toen ik hem dit voor zijn voeten wierp, antwoordde hij laconiek: “Als je nu weg gaat zie ik je waarschijnlijk nooit meer, en ik wil je ontzettend graag beter leren kennen. Dus dan liever zo!” Ik stond met mijn mond vol tanden! De volgende dag reed ik naar huis, verwikkeld in mijn eerste langeafstandsrelatie.

20150805_170319

Van Holiday naar Hikes

Terug gekomen moest ik weer aan het werk. Zonder bergen, zonder sneeuw, met een nieuwe vriend 1000 km verderop. Ik vond er niks aan. ‘Realiteit’, hield ik mezelf stug voor. Maar hoe langer ik daar zat, hoe meer ik realiseerde dat dit niet was wat ik wilde. In de bergen had ik weer gevoeld wie ik was, me in balans gevoeld. Ik was weer gelukkig geweest! En dat gevoel wilde ik continu hebben. Als ik iets wilde veranderen, dan was nu het moment. Wat had ik te verliezen? Mijn baan? Ik wilde toch iets wat beter bij mij paste. Een relatie? De potentiële kandidaat zat al daar. Mijn familie? Die reizen allen net zo graag als ik. Eigenlijk was er geen reden om het niet te proberen. Toen ging de knop om!

#les 2: Niemand kan jou gelukkig maken, behalve jij zelf!

Het duurde nog geen vier maanden. In die periode heb ik alles geregeld wat nodig was voor mijn vertrek. Tevens heb ik mijn opleiding tot ski-instructeur succesvol afgerond. Mei 2014 stapte ik voor de laatste keer in mijn autootje. Bepakt en bezakt op weg naar Oostenrijk. Daar werd ik door iedereen met open armen ontvangen. Ik trok in bij mijn vriend en via kennissen kreeg ik direct een zomerbaan in de bekendste bar van het resort. Hier kom ik nog steeds wekelijks, zowel privé als met mijn klanten. Mijn eerste winterseizoen als instructeur was in één woord geweldig! Druk en vermoeiend maar de natuur, de mensen, de sport, het geeft zoveel energie! Energie welke ik weer kwijt kan in de gym!

Als klap op de vuurpijl ben ik afgelopen zomer, nadat ik de opleiding tot mountain guide heb afgerond, mijn eigen bedrijf begonnen: Holiday Hikes. Via holidayhikes.at bieden we bergwandelvakanties aan voor iedereen. Ons aanbod bestaat onder andere uit dagtochten, luxere all-inclusive vakanties, uitdagende huttentochten en speciale honden-hike vakanties. Maar ook ‘op-maat’ programma’s behoren tot de mogelijkheden. Nu kan ik ook in de zomer genieten van al het moois wat de bergen te bieden hebben. En hoe ultiem: ik kan het delen met mensen die net zo enthousiast erover zijn als ik!

Regelmatig krijg ik nog opmerkingen; “Wat dapper van je, zo’n grote stap, dat je het gedaan hebt!”. Ik zie het niet als dapper, ik heb simpelweg gekozen voor mijn geluk. Hier in de bergen heb ik mezelf weer gevonden. #Back2Basic en genieten van al het moois wat er op mijn pad komt! Daarom daag ik jullie uit: durf jij de knop ook om te zetten?!?!

Liefs,

Gabi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *