Weg met onrealistische doelen; blijf dichtbij jezelf

Heb jij er ook alles voor over om je droomlichaam te bereiken? Ben je perfectionistisch en wil je zo snel en goed mogelijk bij je doel komen? Pas op dat je niet uit balans raakt. Kom #Back2Basic via deze reality check!

Als je regelmatig sport en gezond eet heeft dit een positief resultaat op je gezondheid en vaak je gemoedstoestand. Toch kan het soms lastig zijn om je niet teleurgesteld te voelen als je een keer een doel niet haalt. Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze falen als ze een keer geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan of niet zijn afgevallen. Andere vrouwen lukt het toch ook?

Schoonheidsideaal

Veel vrouwen zijn onzeker en proberen een onrealistisch schoonheidsideaal na te streven om daar vanaf te komen. Helaas maakt dit de meeste juist alleen maar onzekerder. Gezond eten en sporten is alleen maar goed. Maar ‘strak’ zijn of een sixpack hebben is andere koek. Het kost heel veel discipline en effort. Je moet je leven totaal omgooien. Als het niet lukt zou zomaar het gevolg kunnen zijn dat je in je eetgedrag doorslaat.

Je kunt het leven helaas niet plannen en het is daarom belangrijk dat we blijven genieten. Hou jij naast het sporten nog genoeg tijd over om dingen te doen waar je gelukkig van wordt? En zijn die ronde billen of strakke buik het je waard is om andere leuke dingen te laten? Als dit antwoord nog steeds ja is dan is het goed. Waak er alleen voor dat de lol er niet vanaf gaat. Want als je zelfs niet meer van een dagje vrij of cheatmeal kan genieten gaat het je snel tegenstaan.

154

#Back2Basic

Kun je de lol van je foodjourney nu even niet meer inzien dan mag je best even een break nemen. Probeer jezelf altijd te accepteren zoals je op dat moment bent. Als je niet op de resultaten gaat zitten ‘wachten’ waardeer je ze veel meer. Waarom begon je met een healthy lifestyle? Welke sporten vind je leuk om te doen? Als je de lol terugvind gaat het veel makkelijker en dan komen de resultaten vanzelf. Het is niet erg om hard te werken voor een doel maar daar moet wel ontspanning en beloning tegenover staan. Het zou zonde zijn als je er lichamelijk op vooruit gaat maar mentaal juist op achteruit.

Zolang je dicht bij jezelf blijft heb je de minste kans om te verdwalen. Op die manier zal je bij je sterkste versie van jezelf komen. Het is niet erg om onderweg af en toe te stoppen en je af te vragen of je nog op het goede pad zit. Jouw pad is nooit hetzelfde als die van iemand anders. Stop met jezelf te vergelijken met andere vrouwen of onrealistische plaatjes op social media. And like a wise man (or girl) once said: Without struggle there’s no progress!  

One thought on “Weg met onrealistische doelen; blijf dichtbij jezelf

  1. Pingback: Fitgirls.nl behind the scenes! #9 | Fitgirls.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *