Eva gaat #Back2Basic in Brazillië

Slechts gehuld in een bikini, geen make-up op en m’n haar in een rommelige knot kan ik niet meer #Back2Basic. Het is bevrijdend om zo rond te lopen. Wakker worden, douchen en meteen de deur uit zonder eerst nog een uur voor de spiegel te staan, heerlijk! Je zou denken dat ik op en top in m’n goudbruine velletje zou zitten maar niets is minder waar…

Ik ben nu al bijna vier maanden op reis en eind december kwamen twee vriendinnetjes mij opzoeken in Rio de Janeiro. Het was geweldig om hun weer te zien! Wel werd het me toen ernstig duidelijk hoeveel ik veranderd was. Zowel mijn uiterlijk als mijn innerlijk. In Nederland werd ik het Duracell konijntje genoemd. Ik had altijd leuke plannen, ik sportte vijf keer in de week en gezond eten was zeg maar helemaal mijn ding. Nu, vier kilo zwaarder en een manaña manaña mentaliteit, herken ik mezelf niet meer terug. En toen kwam de identiteitscrisis.

Terug naar de basis

Wie wil ik zijn en wat wil ik bereiken in 2016? Ik mis de oude, fitte Eva en ik wil haar weer zijn. Mijn vriendinnen zeiden: Eef, maak je niet druk. Die kilo’s vliegen eraf als je weer terug bent en je bent nu lekker aan het genieten. Genieten van alle nieuwe indrukken ben ik zeker, maar ik voel me niet mezelf. Ik wil weer een doel hebben want iedere dag wakker worden zonder een idee te hebben wat ik ga doen, maakt me onrustig. Ik heb alle boeken gelezen die ik wilde lezen, ik heb genoeg strand gezien voor de komende tien jaar en ik heb zoveel salsa gedanst dat ik nu terug verlang naar mijn oude vertrouwde konijnendansje.

Ook word ik gek van al het gefrituurde eten hier. Bij iedere maaltijd krijg je patat en als je super hongerig bent van een reis, maakt het je niks meer uit wat je voorgeschoteld krijgt. Ze frituren alles hier: kip, vis en bananen. Iets vers is lastig te vinden. In januari, kilo’s patat later, krijg ik het knoopje van mijn favo short niet meer dicht. Ik  heb even heel hard gehuild en daarna besloten dat ik zo niet door kon gaan. Ook al vindt iedereen dat ik er zo “gezond” uit zie (ik denk dat ze daarmee bedoelen dat ik op de Nederlandse Kim Kardashian begin te lijken) ik ben Eva niet meer. Ik ga op zoek naar mezelf en weer even terug naar mijn basis. Gezonde voeding, beweging en ontspanning zijn de komente tijd the key.

Doelen stellen, hardlopen en food preppen

Ik heb besloten om mezelf weer wat meer doelen te stellen tijdens mijn reis. Lekker vroeg opstaan om een rondje te rennen en beter mijn best te doen om gezond te eten. De mensen in het hostel vinden mij maar een rare, want wie gaat er nou na een avondje stappen een rondje hardlopen in de brandende zon? Deze gekkie! Ook al is mijn tijd nog langzamer dan die van mijn oma, ik voel me altijd super goed na mijn rondje slowwalken.

Ook doe ik hier aan food preppen. Als ik weet dat ik weer een lange reis voor de boeg heb, sta ik wat eerder op om iets gezonds te maken. Bananen pannekoeken zijn mijn favoriet! Daarnaast neem ik een dikke foodstash mee want een busrit van 4 uur kan hier zomaar 10 uur duren. Om te voorkomen dat ik dan naar een vette hap grijp, neem ik altijd wat nootjes en fruit mee. M’n voedselvoorraad weegt zwaarder dan mijn backpack maar je moet er wat voor over hebben om iets gezonds te knabbelen te hebben.

Traktatie

Ik ben nu twee weken weer wat ritme aan het inbouwen en ik voel me alweer een stuk beter! Sommige mensen vinden het misschien overdreven. Voor hen is genieten van een reis elke dag stom dronken worden en vette meuk naar binnen werken. Voor mij betekent reizen mezelf beter leren kennen, nieuwe vrienden maken en indrukken op doen. Ik begin mezelf steeds beter te leren kennen en ik heb nog twee maanden te gaan om te bedenken wat ik wil gaan doen in Nederland als ik terug ben. Nu geniet ik nog even van de Braziliaanse zomer en om te vieren dat ik weer wat beter in m’n vel zit, heb ik mezelf getrakteerd op een… ieniemienie string bikini 😉

eva blog bikini

.
 

One thought on “Eva gaat #Back2Basic in Brazillië

  1. Avatar
    Marcelino zegt:

    Fantastisch!
    Ik denk dat het ook aardig is om de sterke Iron Man te vinden. Dat gebeurt slechts een keer keer. En dan nog wel in de trein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *