Boost your power! video #9

Fitgirls.nl wil vrouwen helpen zich bewust te worden van hun eigen innerlijke kracht. Elke maandag delen we daarom een inspirerende video en quote! Met deze power boost video begin je de week met een positief gevoel!

“Sometimes you have to disconnect to make a connection”

Ken je het gevoel dat je in de trein zit nog een lange rit te gaan hebt en je ziet dat de batterij van jouw telefoon nog 1% over heeft? Of dat je gehaast naar je werk moest en je op bestemming erachter kwam dat je telefoon nog thuis op de tafel lag? Op het moment dat dit gebeurt baal je enorm, want je bent onbereikbaar. Aaarghjj. Dit filmpje biedt inzicht in hoe tegenwoordig alles vastgelegd, gedeeld en besproken wordt en brengt de haken en ogen van de ‘connected world’ in beeld.

Sinds de introductie van de mobiele telefoon lijken we altijd en overal verbonden met de hele wereld. Heel handig als je afspraken hebt en er ineens een ongeluk gebeurt en je staat vast. Ook handig om te weten wie van de huisgenoten of kinderen vanavond wel of niet mee-eten met het avondeten. Echter gaat er ook een hoop langs ons heen omdat we altijd maar verbonden willen zijn met anderen, altijd wel zaken te bespreken hebben.

onbereikbaar

Ik vergat laatst mijn telefoon bij mijn ouders en had een week geen telefoon. Ik vond het vervelend want ook ik had een agenda vol afspraken, geen Facebook, Instagram of Linked-in bij de hand, geen telefoonnummers en hoe moesten mensen mij dan bereiken? Het was uiteraard niet het eind van de wereld want met een berichtje op Facebook weten mensen je ook wel te vinden als het echt dringend is maar het is gewoon alles behalve praktisch. Ik dacht dat het een week afzien werd, maar in deze 7 dagen voelde ik mij zo heerlijk onafhankelijk dat ik deze video met jullie wil delen. Na een dagje ‘afzien’ begon ik de charme in te zien van onbereikbaar zijn.

Ik vond het heerlijk om helemaal in het nu te zijn, mijzelf bezig te houden met hetgeen wat op dat moment echt aan de orde was en niet al te denken over afspraken van de avond of de week erop, of wat anderen mensen op dat tijdstip met mij wilden bespreken. Ik ontmoette in een week een aantal mensen waarmee ik in contact raakte juist omdat ik niet continue naar mijn scherm zat te staren. Sterker nog – Ik begon mijzelf te irriteren aan de altijd verbonden wereld. Aan het eind van de dag bekeek ik mijn Facebook en zag ik een aantal berichten maar geen enkele met dusdanige urgentie dat ik het direct had moeten antwoorden indien ik een telefoon gehad zou hebben.

Achja, zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. En toch wil ik, onder het mom van back2basic, aan het licht brengen dat het ook chil is om soms even niet bereikbaar te zijn en even te genieten van het ‘hier en nu’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *