Let’s meet Chrissy a.k.a Chrissy Sport & Zorg

Op een doodnormale vrijdagmiddag (nog zwetend van een ochtendje lesgeven) werd ik benaderd om een blog te schrijven voor dé nummer 1 Fitgirls Community (WHAAAAAA). Of ik wil vertellen over mijn bedrijf; Chrissy Sport & Zorg, wat mijn doel is en hoe ik mensen inspireer. Daar hoefde ik niet zo heel lang over na te denken, natuurlijk wil ik dat! Het idee dat we samen nog meer mensen kunnen motiveren om voor een gezonde en evenwichtige levensstijl te kiezen, die zowel een positieve invloed heeft op de fysieke gesteldheid als op de psychische gesteldheid, vind ik helemaal te gek!

Wie ben ik?

Ik ben Chrissy de Vos, 28 jaartjes jong en eigenaresse van Chrissy Sport & Zorg. Ik heb een MEGA interesse voor alles wat te maken heeft met sport, voeding, gezondheid en de invloed van deze factoren op ons brein. Ik geef sinds mijn 15e dans en sportlessen aan kleine kinderen, jongeren en volwassenen en na 13 jaar kan ik wel zeggen dat er niets leuker is dan dat! Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik mag iedere dag doen wat ik het allerliefste doe; bewegen, mensen motiveren en coachen. Ik weet dat het volgende misschien een beetje cliché klinkt, maar; Ik ben een gelukkeling. Zo’n heel blij ei dat iedere dag weer opnieuw beseft dat ze een (sportief) geluksvogeltje is.

 Ontstaan van Chrissy Sport & Zorg

In 2010 gaf ik een jaar lang danslessen aan jongeren met een verstandelijke beperking. Hier groeide mijn liefde voor de combinatie tussen lesgeven en pedagogisch hulpverlenen. Het effect wat beweging teweeg bracht op het humeur en het zelfvertrouwen van de kinderen maakte mij zo ontzettend blij dat ik besloot de schoolbanken weer in te duiken. Drie jaar later mocht ik mezelf Sociaal Pedagogisch Hulpverlener EN Running Therapeut noemen. Mijn wens om beide werkvelden (Sport & Zorg) professioneel te kunnen combineren op veel verschillende en afwisselende manieren, werd werkelijkheid. Ik bracht een bezoekje aan de KvK en Chrissy Sport & Zorg was geboren. (YEAH!)

Activiteiten

 De activiteiten van Chrissy Sport & Zorg zijn heel divers. Zo is er ‘Running Therapie’ voor mensen met depressieve klachten, dans of yoga lessen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en persoonlijke begeleiding voor iedereen die net wat meer behoefte heeft aan een extra arm om op te leunen op weg naar een fitter leven. Dit alles kan zowel in groepsverband als één op één.

Het doel

Chrissy Sport & Zorg richt zich op de combinatie tussen verantwoord bewegen, het fysiek, en het vergroten van de mentale veerkracht, de psyche. Veel mensen; met name mensen wie extra zorg en aandacht nodig hebben, vinden het moeilijk om de stap te zetten naar een reguliere sportschool. Schaamte voor de slechte conditie, bang voor teveel prikkels of het ontbreken van speciale begeleiding, kunnen redenen zijn om niet te gaan sporten. Terwijl JUIST deze mensen zo ontzettend kunnen profiteren van alle positieve effecten die lichaamsbeweging teweeg brengt. Met mijn bedrijf bied ik uitkomst voor deze doelgroep. Stap voor stap, met zorg en aandacht voor de specifieke behoeftes van het individu, wordt er gewerkt aan een betere conditie, beter zelfbeeld en betere balans tussen lichaam en geest.

In mijn visie is iedereen gelijk en verdient iedereen de kans om te sporten. Sporten maakt een mens blij. Sporten geeft voldoening. Sporten geeft een enorme positieve boost aan zowel het lichaam als de geest. Sporten laat je weer geloven in jezelf. En sporten is voor iedereen. Dát is wat ik met mijn bedrijf nastreef. Coaching en begeleiding op maat bieden, voor IEDEREEN, vanuit een professioneel oogpunt maar vooral vanuit een warm hart.

chrissy uigelicht

Wat kun je verwachten van mijn blogs?

Door te doen wat ik leuk vind en actief in het leven te staan, voel ik mij ontzettend happy. Met Chrissy Sport & Zorg probeer ik zoveel mogelijk mensen te motiveren om in beweging te komen en goed voor zichzelf te zorgen. Door blogs te schrijven over de positieve gevolgen van lichaamsbeweging op het brein motiveer en inspireer ik hopelijk nog veel meer mensen.

Naast het plaatsen van leuke en interessante weetjes zal ik jullie ook op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom mijn bedrijf. Wat ik doe en meemaak, wie mij inspireren en waar ik mij over verwonder, is voortaan allemaal te lezen in mijn blogs op Fitgirls.nl. (JIEHOEE!)

 

One thought on “Let’s meet Chrissy a.k.a Chrissy Sport & Zorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *