Zelfgemaakte Zalm(mmm)burgers

Wij houden van lekker en gezond eten maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas en binnen een handomdraai op tafel. Ook met kerst staan we liever niet te lang in de keuken. Maar we willen onze geliefden wel verrassen met een geweldig diner. Daarom delen we in de decembermaand de heerlijke, gezonde kerst recepten van Voedzaam & Snel  

Deze zalmburger is niet alleen Yummy, maar ook nog eens heel gezond! Het vet van vis bevat de belangrijke omega 3 vetzuren EPA en DHA. Deze vetten kan ons lichaam moeilijk zelf aanmaken. EPA en DHA beschermen ons tegen hart- en vaatziektes, de nr. 1 doodsoorzaak in Nederland. Het twee keer per week eten van vette vis is daarom erg belangrijk. Gezond burgertje dus deze zalmburger. Het maken van de zalmburger kost wel wat meer tijd. Je moet de burger ook wat voorzichtiger behandelen. Pas als hij gebakken is wordt hij stevig. Serveer deze burger bij een lekkere salade en enjoy!

WHAT DO YOU NEED?

  • 40 gr quinoa
  • 1/2 sjalotje
  • 2 el olijfolie
  • 40 gr boerenkool
  • 300 gr zalmmoot
  • peper en zout naar smaak
  • 2 el mosterd
  • 1 ei

MAKE & BAKE

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking
  2. Snipper het sjalotje en fruit deze in de olijfolie
  3. Voeg de boerenkool toe en bak deze 4-5 minuutjes. Doe het in een grote kom
  4. Verdeel de zalm in twee stukken 1/3 en 2/3
  5. Vermaal in een keukenmachine het 2/3 deel van de zalm tot een gladde pasta en voeg toe aan de kom
  6. Hak het 1/3 deel zalm met een keukenmes in kleine stukjes en voeg ook toe
  7. Voeg de quinoa, het zout en peper, de mosterd en het ei toe aan de kom
  8. Meng het door elkaar met je handen en vorm op een snijplank drie zalmburgers van het beslag
  9. Plaats de snijplak voor 30 minuten in de koelkast zodat de burgers opstijven
  10. Bak de burgers 4 minuten per kant op matig vuur in een beetje olie

 

 

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *