23 september 2017 
0 min. leestijd

Yoghurtsnack met fruit en noten

Yoghurtsnack met fruit en noten
Wil je vanavond eens iets anders snacken dan een zak (groente)chips? Dit simpele recept van Voedzaam & Snel is heerlijk en perfect als tussendoortje. Nog een voordeel is dat je slechts drie ingrediënten nodig hebt, en dat is natuurlijk helemaal handig (en goedkoop 😉)! Dit recept kun je gebruiken als lekker tussendoortje tijdens het binge-watchen, maar ook als toetje om je gasten mee te verrassen. De bosbessen en frambozen zorgen ervoor dat er meer smaak wordt toegevoegd aan het mengsel, terwijl de amandelen die extra bite geven.

Frambozen en bosbessen

Frambozen zijn een goede toevoeging aan dit recept. Naast dat ze veel gezondheidsvoordelen hebben, bevatten ze weinig calorieën en veel vezels. Dit met de romige smaak van de Griekse yoghurt zorgt ervoor dat deze snack je buik goed vult. Ook bosbessen eten heeft vele voordelen voor je gezondheid, en daarnaast kun je ze in veel meer producten verwerken, zoals een smoothie of gezichtsmasker.

What you need (4 porties)

  • Griekse yoghurt – 500 gram
  • Bevroren bosbessen en frambozen – 150 gram
  • Ongezouten amandelen – 75 gram

Make, Shake & Bake

  1. Hak de amandelen in grove stukken.
  2. Meng ze daarna samen met de bevroren bosbessen en frambozen en schep dit door de Griekse yoghurt heen.
  3. Giet het mengsel in een flexibele bak of taartvorm.
  4. Doe de bak voor minimaal 4 uur in de vriezer.
  5. Na 4 uur haal je de vorm uit de vriezer en breek je de snack in grote stukken.
  6. Smullen maar!
Reactie plaatsen